Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Raming Zuid-Afrikaanse druivenoogst weer verder naar beneden bijgesteld

De South African Table Grape Industry (SATI) heeft haar derde oogstraming voor het druivenseizoen 2017-2018 gepubliceerd. De boven- en ondergrenzen zijn hierin respectievelijk zo'n 12,2% en 18% lager dan in het voorgaande seizoen, 2016-2017. De nieuwe raming ligt tussen de 55,4 en 59,3 miljoen dozen. 

Deze daling wordt met name veroorzaakt door de aanhoudende droogte in de Westkaap, waar drie van de vijf teeltgebieden in Zuid-Afrika zich bevinden. De extreme hitte en beperkte waterquota in deze regio hebben hun weerslag op de oogstvolumes. 
Tabel 1 (bron: SATI)

Zuid-Afrikaanse telers en exporteurs verwachten dat het seizoen de komende 4 tot 6 weken verder zal gaan met vrijwel normale exportvolumes. Ze voorzien wel een kortere oogstperiode in vergelijking tot voorgaande jaren vanwege de omstandigheden die droger en warmer zijn dan gebruikelijk. 

Telers doen er nog steeds alles aan om hun programma's en contracten na te komen, waarbij zoals altijd de nadruk ligt op de vertrouwde kwaliteit en smaak van dit Zuid-Afrikaanse product. 

De ramingen worden opgesteld in samenwerking met deskundigen uit de sector die nauwe contacten hebben met telers in alle regio's. Dankzij deze werkwijze kan de SATI sneller reageren op ontwikkelingen en veranderingen tijdens het seizoen.


Tabel 2 (Bron: SATI)

De raming, tabel 1, kwam tot stand op basis van de ervaring en waarnemingen van een groep deskundigen, de laatste wijnrankentelling en historische gegevens (tabel 2). 

Voor meer informatie:
Joseph Lombardt 
South African Table Grape Industry
Phone +27 21 863 0366 
Publicatiedatum: