Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elena Rogojnikova van Hagé International:

"Hopelijk wordt 2018 een beter jaar voor de avocado's dan 2017"

Tholen - Op dit moment is de markt voor avocado redelijk goed. "Zowel voor Greenskins als voor Hass liggen de prijzen redelijk hoog en is de vraag stabiel. Er komen voldoende Pinkertons uit Israël en dan met name in kleine maten. Hass-avocado zijn momenteel afkomstig uit Chili, Spanje en Colombia. Productie van Hass uit Spanje is dit jaar 25% lager ten opzichte vorig jaar in verband met een beurtjaar", vertelt Elena Rogojnikova van Hagé International.



"Hopelijk wordt 2018 een beter jaar voor de avocado's dan 2017. Zuid Afrika verwacht 35% groei in zowel Greenskins als Hass en Peru verwacht 10% meer Hass en iets minder Fuerte dit jaar. Naast de bovengenoemde landen die traditioneel een belangrijke rol spelen op de avocadomarkt, zijn er ook een aantal nieuwe avocadolanden zoals bijvoorbeeld Colombia. Colombia was in 2017 was verantwoordelijk voor 4.33% van de avocadoleveringen wereldwijd. De beste maanden voor Colombiaanse Hass zijn oktober, november, december en na een korte pauze april, mei, juni. Dankzij de goede ligging en het klimaat belooft Colombia te zorgen voor de groei op avocado", vertelt de importeur.

"De grootste afzetlanden voor avocado's zijn naast de Verenigde Staten, Frankrijk, Groot Brittannië en Nederland, vanwege de belangrijke logistieke rol, maar ook Spanje vanwege de logistieke functie voor Zuid Amerikaanse exporteurs en producenten", vertelt Elena. Ze verwacht niet dat de markt snel een verzadigingspunt zal bereiken. "De avocadomarkt is nog altijd groeiende, dus stagnatie van de vraag verwacht ik voorlopig niet."

Voor meer informatie:
Elena Rogojnikova
Hagé International
+31 180 657 895
E.Rogojnikova@thegreenery.com
www.hage-international.nl