Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Helien Verhagen, Color2Food - East4Fresh

"Exposure voor een dubbel nicheproduct"

Tholen - Wasabi, dat is toch dat vurige groene pastaballetje dat je bij sushi geserveerd krijgt? Het vurige imago maakt dat consumenten het niet snel zullen eten. "Wasabi uit de tube is eigenlijk helemaal geen wasabi", vertelt Helien Verhagen, managing director van East4Fresh - Color2Food. "In tubes zit slechts 5% wasabi wortel, het hoofdbestanddeel is veelal mierikswortel aangevuld met E-stoffen." Dat wil je toch eigenlijk niet serveren bij verse vis, vindt East4Fresh - Color2Food, een bedrijf gespecialiseerd in verse Aziatische producten. In samenwerking met Edeka ontwikkelde het bedrijf de Wasabi Gift box. De noviteit is genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award 2018.
Gravel
Wasabi is Japans wortelgewas en groeit alleen op gravel in kabbelend water. Dat maakt het een veeleisend gewas om te telen. East4Fresh - Color2Food kan het in Europa van een teler betrekken, in voldoende grote hoeveelheden zodat het ook voor de retail een aantrekkelijk product is om te voeren. "We bieden het als een hoogwaardig concept aan. De wasabi is verpakt in een doos van onbehandeld hout met daarbij een wasabi rasp. We zijn ook bezig om andere soorten verpakkingen te ontwikkelen", vertelt Helien. "Door het in de retail aan te bieden wordt de echte umami-smaakbeleving voor een veel groter publiek mogelijk gemaakt. Wasabi heeft een heel bijzondere smaak en het verse product kun je gemakkelijk eten. Je krijgt er geen branderig gevoel van in je neus en ook geen tranende ogen."


Proeven
Bezoekers aan de Fruit Logistica kunnen dus gerust langskomen bij de diverse stands van East4Fresh and Color2Food waar de Wasabi Giftbox door de nominatie op behoorlijk veel belangstelling mag gaan rekenen tijdens de beurs. "Voor een dubbel niche product als dit is de extra exposure heel prettig. Bezoekers aan de Fruit Logistica zijn van harte welkom om wasabi te komen proeven bij onze stands om een positieve ervaring met het eten van wasabi op te doen", besluit Helien.
 
Stemmen en proeven op de Innovation Award stands, Stand J tussen hal 20-21 en in de City Cube
Genieten van de live cooking hal 1.2 C-15


Voor meer informatie
East4Fresh - Color2Food
Helien Verhagen
Tel: +31 1806 202 01
Fax:+31 87 78 444 67
GSM: +31 6 83 244 661
info@east4fresh.nl
www.east4fresh.nl

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier© AGF.nl 2018