Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Curaçaose telers tillen lokale supermarkt

Tholen - Twee broers die op Curaçao groenten en fruit en kruiden kweken hebben een lokale supermarkt flink getild. Met medewerking van een frauderende supermarktmedewerker, betaalde de supermarkt veel te veel voor de leveringen AGF. Dit alles is vorig jaar aan het licht gekomen en de supermarktmedewerker moest begin dit jaar voor de rechter komen. Hij vocht namelijk zijn ontslag aan. De rechter gaf hem geen gelijk daarin, omdat de man flink heeft gesjoemeld met de inkoop van AGF. 

Te veel betaald
De medewerker was (onder)chef van de Afdeling Groentewaren van de supermarkt op Curaçao. Jarenlang kocht hij groenten en fruit in bij twee broers die op het eiland groenten, fruit en kruiden kweken. In de zomer van 2017 echter stapte de supermarkt over op een digitaal systeem: de bonnen werden ingescand en alles werd eens op een rijtje gezet. Toen viel op dat er wel erg veel werd betaald voor de groenten en fruit van de broers. Bovendien waren de bonnen vaak niet ingescand en afgetekend en was er eerdere documentatie verwijderd. 

Zoveel groente is er niet
Toen ze de cijfers naast elkaar legden, viel de supermarkt pas echt wat vreemds op ."De grootste kwekerij op het eiland, Soltuna, levert maandelijks voor ongeveer NAf 15.000,= aan Centrum Mahaai. Aan de gebroeders, die een kleinere kwekerij hebben, is voor gemiddeld ongeveer NAf 36.000,= per maand betaald. Het is onmogelijk om de met deze bedragen gemoeide hoeveelheden lokaal te produceren", constateerden zij. Ook bleek dat ze vijf keer zoveel geld hebben betaald voor de leveringen van de broers dan een nabijgelegen supermarkt, terwijl die maar anderhalf keer zo groot is. 

Sinds deze ontdekkingen koopt de supermarkt geen AGF meer in bij de broers. "De inkopen bij anderen zijn maar minimaal gestegen", vertellen ze. Voor hun is daarom duidelijk dat de supermarktmedewerker gesjoemeld heeft. De rechter geeft ze daar gelijk in en het ontslag van de man blijft staan.


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018