Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Rusland: Lenta opende 89 nieuwe winkels

Nieuwe inrichting Aldi Denemarken

Ierland: recordomzet tijdens kerst
Volgens Kantar Worldpanel hebben Ierse consumenten een recordbedrag uitgegeven aan boodschappen tijdens de kerstperiode. De statistieken over de periode van 12 weken tot 31 december geven aan dat er €90 miljoen extra werd uitgegeven. De totale uitgaves aan boodschappen per huishouden kwamen in deze periode neer op €1.532, wat €38 meer is dan vorig jaar. Dunnes Stores was met een marktaandeel van 23% de grootste Ierse keten in deze periode.
Bron: irishtimes.com            

Zuid-Afrika: Woolworths heeft 2,5% omzetgroei in eerste halfjaar
De Zuid-Afrikaanse retailgroep Woolworths Holdings Limited had in de eerste 26 weken van het fiscale jaar 2017/2018 een toename in groepsomzet van 2,5%. In Zuid-Afrika nam de omzet voor de afdeling van kleding- en schoonheidsproducten met 0,2% af, terwijl de vergelijkende winkelomzet met 3,4% lager uitviel. De afdeling voor voedingsmiddelen had echter een toename in omzet van 9,4% met een vergelijkende winkelomzet van 5,3%.
Bron: citizen.co.za 

Rusland: Lenta opende 89 nieuwe winkels in 2017
De Russische keten Lenta heeft in 2017 veertig nieuwe hypermarkten en negenenveertig nieuwe supermarkten geopend. Door de nieuwe openingen is de totale verkoopruimte met 20,6% toegenomen. Het totale netwerk staat nu op 231 hypermarkten en 97 supermarkten.
Bron: esmmagazine.com          


Aldi is in 2018 in Denemarken van start gegaan met een nieuwe vormgeving. De foto is afkomstig van de vestiging in Stege. Bron: linkedin.com 

JD.com investeert in Vietnamese online retailer
De Chinese e-commercegigant JD.com heeft geïnvesteerd in de Vietnamese online retailer Tiki.vn. Hierdoor breidt JD.com zijn aanwezigheid in Zuid-Oost-Azië uit en gaat het bedrijf in deze regio de concurrentie aan met andere grote online retailers als Alibaba Group Holding Ltd en Amazon.com Inc. JD.com heeft bij de investering samengewerkt met het Vietnamese social mediabedrijf VNG Corp.
Bron: reuters.com  

VK: Iceland wil met 2023 vrij van plastic zijn
De Britse supermarktketen Iceland wil met het einde van 2023 het gebruik van plastic in verpakkingen van het eigen huismerk zo goed mogelijk hebben teruggedrongen. Het plan van Iceland heeft betrekking op meer dan duizend producten in het huismerkassortiment. Nieuwe producten zullen worden verpakt met materiaal op basis van papier in plaats van plastic.
Bron: bbc.com      

Kenia: Voormalige Nakumatt-stafleden beginnen eigen supermarkt
Zeven voormalige werknemers van de supermarktketen Nakumatt zijn in Kondele, Kisumu een eigen supermarkt begonnen. Lemigo Holdings Superstore gaat later deze maand van start. Drie maanden geleden werd de Nakumatt Mega Plaza gesloten, waardoor honderden werknemers op straat werden gezet.
Bron: capitalfm.co.ke   

Duitsland: Metro AG heeft 0,8% meer omzet in eerste kwartaal
Metro had in zijn eerste kwartaal een toename in omzet van 0,8%. In deze periode werd een omzet behaald van €10,1 miljard. De omzetgroei die aanvankelijk werd gemeld kwam neer op 0,2%, ondanks dat er sprake was van een zwakke wisselkoers. In lokale valuta kwam de omzettoename neer op 1,5%.
Bron: esmmagazine.com          

VS: Analisten bevestigen voorraadproblemen bij Whole Foods
Analisten van Barclays melden dat twee vestigingen van Whole Foods vorige week te maken hadden met  geheel lege schappen. De winkels bevinden zich volgens Business Insider in de Midwest-regio en aan de oostkust. In een memo aan investeerders werd bekend gemaakt dat elke afdeling van de winkel in de Midwest-regio te maken had met schaarste met betrekking tot zowel huismerk- als reguliere merkproducten.
Bron: fooddive.com  

VS: Symphony Retail Ai benoemt trends in supermarktsector

Symphony Retail Ai, een in Dallas gevestigd IT-bedrijf dat met oplossingen voor de retailsector op basis van kunstmatige intelligentie (AI) werkt, heeft een aantal trends aangewezen die voor de supermarktsector een rol gaan spelen. Het bedrijf maakt gebruik van AI-technologie om beslissingsplatformen, oplossingen en consumentengerichte analyses te creëren. In het verslag "Supermarket 2020" worden de trends omschreven en wordt aangegeven hoe retailers hun winkels op deze trends aan kunnen passen.
Bron: progressivegrocer.com   

VS: Fairway werkt aan kassa-app
Fairway Market gaat met het New Yorkse IT-bedrijf FutureProof Retail werken aan een mobiele app waar consumenten op locatie hun boodschappen kunnen betalen. Consumenten kunnen de app gebruiken om in Fairway-vestigingen hun boodschappen in te scannen en vervolgens mobiel hiervoor te betalen. Op deze manier kunnen kassarijen worden vermeden.

Publicatiedatum: 17-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: