Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse blauwe bessenseizoen van start

Tholen - In de tweede week van 2018 had Angus Soft Fruits Europe de primeur met een eerste levering Spaanse blauwe bessen, normaliter start de oogst pas eind januari. Het van origine Schotse bedrijf ASF levert sinds 1994 zachtfruit aan Britse retailers en werkt wereldwijd samen met telers middels een eigen teeltprogramma. Edward van den Eijnden heeft in 2015 de kans gekregen om voor Angus een vestiging in Nederland te openen en kijkt terug op een mooie start: "De eerste jaren heb ik alles alleen gedaan. Inmiddels opereren we vanuit Ridderkerk met een enthousiast team. Daar ben ik trots op."
 

Pakstation van Angus Soft Fruits in Evesham.

Chili
Vorige week arriveerden bij Angus ook de eerste blauwe bessen per container. "Hier geen primeur; de bessen werden eerder al ingevlogen. Komende weken worden er grote volumes uit Chili verwacht. Dit heeft waarschijnlijk weinig invloed op de prijzen. De totale productie in Chili ligt 10 procent lager dan normaal. De vraag is goed."
 

De eerste Spaanse blauwe bessen verpakt onder het eigen merk Good Natured.

Spanje
Het bedrijf had wel een primeur met de Spaanse blauwe bessen: "Afgelopen week hebben we een van de eerste pallets Spaanse blauwe bessen binnengekregen. De kwaliteit is beduidend beter dan de Chileense bessen. Dit komt vooral door de korte transporttijd. Later zijn er ook bio blauwe bessen beschikbaar."


Pakstation van Angus Soft Fruits in Evesham.

Wereldmarkt
"Doordat Aziƫ een steeds grotere afnemer wordt zie je een andere marktverdeling. De teelt is wereldwijd nog steeds aan het uitbreiden en de vraag zal naar mijn verwachting blijven groeien. Het is een harde concurrentie. We moeten ons zien te onderscheiden door kwaliteit, service en prijs om een betrouwbare speler te worden bij de eindafnemers. Naast de gunfactor natuurlijk," sluit Edward af.

Voor meer informatie:
Angus Soft Fruits Europe 
Handelsweg 200
2988 DC Ridderkerk
T. +31 180 760 400 
Edward van den Eijnden: +31 653 216 183
Mila den Engelsman: +31 624 224 244