Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Dhr. Bindraban exporteert al jaren naar de Cariben

“Importeren vanuit Dominicaanse Republiek kan de oplossing zijn”

Tholen - President Maduro heeft de beschuldiging ingetrokken dat er vanuit Venezuela goud naar de Antillen gesmokkeld zou worden. Als gevolg hiervan is de handelsblokkade iets versoepeld. De eerste scheepjes met fruit komen weer aan in Willemstad, maar de tekorten zijn nog flink.

Handelsbedrijf Bima A.V.V. uit Rotterdam exporteert al jaren versproducten naar Curaçao. Veel van hun goederen komen uit Venezuela. "Sinds de grenssluiting is het heel moeilijk om nog vanuit Venezuela te exporteren", vertelt eigenaar Mr. H.B. Bindraban. "We kijken nu of het mogelijk is om vanuit hier groente en fruit naar de Antillen te vervoeren, maar door de grote afstand is dat erg duur." 

Alleen maar verliezers
Curaçao zelf heeft vrijwel geen landbouw en is dus bijna volledig afhankelijk van de export. Nu de Venezolaanse schepen met groente en fruit niet meer bij de eilanden komen, treft dat vooral de lokale bevolking. Bindraban: "Veel Curaçaoënaars waren gewend om hun groente en fruit op de markt te halen. Daar is nu weinig meer te vinden. Ook de schappen in de supermarkten zijn zo goed als leeg." 

Venezolaanse handelaren worden eveneens hard getroffen door de grenssluiting. "Zij moeten hun handel kwijt. Op de Antilliaanse eilanden krijgen ze veel betere prijzen dan in hun eigen land. Daarbij wordt er op Curaçao in dollars betaald, en die zijn in Venezuela heel veel waard."

Richten op Dominicaanse Republiek 
"Het zou een goede oplossing zijn als de Nederlandse Antillen nu gaan importeren vanuit de Dominicaanse Republiek. Daar is genoeg groente en fruit. Vroeger kwam er dagelijks een vlucht met verse groenten en fruit vanuit Sante Domingo naar Curaçao. Tegenwoordig gebeurt dit nog maar één keer per week, maar gezien de huidige situatie zou dat aantal weer opgeschroefd kunnen worden. Qua afstand is dit heel aantrekkelijk."

Eersteklas product voor luxehotels 
Op Curaçao is het hoogseizoen in volle gang. Het barst er van de toeristen. "De hotels hebben nu eersteklas product nodig. We hebben al geïnformeerd of we iets op kunnen sturen, want de sluiting gaat nog wel een tijdje duren."

Voor meer informatie:
Bima A.V.V.
Dhr. H.B. Bindraban

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Wij kunnen het idee van Bima A.v.v delen en in het bijzonder ook uitvoeren
Contact :
dominician +1829 868 4269
Holland 31 650448779

Fruitlogistic Berlín Stand 26-13

Johan Seeral Budhai, Rio Verde Abajo, La Vega - 2018/02/02 13:15:31.000© AGF.nl 2018