Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Moeizaam spruitenseizoen

Tholen - Een moeizaam seizoen voor spruiten noemt André Noordhoek uit Bleiswijk het. "De prijzen zijn nog redelijk maar het is momenteel vooral kwalitatief vreselijk moeizaam door trips. Er zijn veel afkeuringen. Partijen moeten dan tegen een lagere prijs worden verkocht." André is een van de grotere spruitentelers in Nederland en regelt zelf zijn afzet alsmede de afzet voor een aantal telers uit de buurt.

De meeste Nederlandse spruitentelers hebben last van trips en geen goede middelen tot hun beschikking om de trips te bestrijden. "Trips komt bij telers  vanaf de Flevopolder tot aan Limburg  voor waar de meeste telers zich bevinden. Goede spruiten zijn niet makkelijk te vinden." Wat André vooral stoort, is dat landen binnen de EU verschillende normen voor gewasbeschermingsmiddelen hanteren. "Belgische- en Engelse telers mogen wel werken met gewasbeschermingsmiddelen die in Nederland niet zijn toegelaten. Spruiten die met die middelen behandeld zijn mogen wel in Nederland verkocht worden. Gelijke monniken, gelijke kappen zou ik zeggen, zeker binnen de EU."

Het Nederlandse spruitenseizoen loopt nog door tot einde februari, schat André in. "Ik zie de situatie niet verbeteren, het zal eerder nog wat minder worden."

Voor meer informatie
Noordhoek Agro
André Noordhoek
Groendalseweg 8
2665LH Bleiswijk
T: 010-5212629
canoordhoek@kpnmail.nl


Publicatiedatum: 17-1-2018
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Ik wil 150 kg spruitkool deze week. Heb je dat?
Omar Ehab, Rotterdam (email) - 14-6-2018 17:19:53


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: