Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kwaliteit wel goed

Lage prijzen venkel en courgette

Het venkelseizoen op Sicilië is in volle gang. Over het algemeen lijkt het geen goed seizoen te worden want de planten hebben te lijden gehad onder de droogte en extreme hitte. Gelukkig kunnen sommige variëteiten nog steeds voldoen qua productie omdat deze beter bestand zijn tegen hoge temperaturen.


Boven: Carmelo Denaro

Carmelo Denaro, voorzitter van de API-coöperatie: "Dit jaar zijn de prijzen inderdaad slechter dan andere jaren en we zijn niet tevreden. Twee jaar geleden is er een ras geïntroduceerd die hopelijk voor een ommekeer kan zorgen. Dit seizoen ontdekten we dat hij goed tegen hoge temperaturen kan. Het gaat een oom variëteit van Seminis Monsanto die zoet is en ook na de oogst lang goed blijft."


Venkelplantage

De nieuwe variëteit wordt ook gewaardeerd door afnemers en het belooft veel goeds voor de komende seizoenen. De vijf telers die zijn aangesloten bij de API-coöperatie telen venkel op 10 hectare met een opbrengst van 500 ton. Daarnaast telen ze ook courgettes (700 ton) en watermeloenen (600 ton).


Boven: de donkergroene courgette plant

"Op dit moment oogsten we de courgette, maar dat gaat niet zo goed. Vorig seizoen waren de prijzen hoog omdat de productie te kampen had met vorst. Dit jaar is de productie goed, maar we zijn niet in staat om de inspanningen te financieren. We hopen dan ook op een prijsstijging van minimaal €0,30 per kilo om de kosten te kunnen dekken," zegt Denaro.



Contact:
Cooperativa Agricola API

C.da Rio Favara, sn.
97014 Ispica
Tel. +39 0932 700064
Email: soc.coop.api@virgilio.it
Publicatiedatum: