Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Disney kersen uit Chili in Shanghai aangekomen

"We hebben met veel succes de eerste ladingen fruit van dit jaar uit Chili geïmporteerd die bestonden uit 30 containers met kersen en 12 containers blauwe bessen. Het fruit kwam op 14 januari in Shanghai aan, waarna het verkocht werd aan handelaren uit Beijing, Qingdao, Zhengzhou, Changzhou, Jiaxing, Guangzhou, en Shenzhen. Wij verkopen onze producten onder het Disneymerk. In 2018 zijn zijn we plan om in totaal 150 tot 170 containers kersen en ongeveer 40 containers blauwe bessen te importeren," vertelt de heer Yu van Shanghai Nong Fu Fruit.

Kersen verpakt onder het Nong Fu's Disney merk

Chileense kersen

"De geïmporteerde blauwe bessen zijn hoofdzakelijk van de rassen Duke, Legacy en Brigitta. De kersenrassen die werden geïmporteerd zijn Bing, Lapin, Sweet Heart en Kordia. In de toekomst zullen we vaker kiezen voor rassen zoals Santina en Bing die een consistente kwaliteit bieden. Ook zullen we premium rassen zoals Kordia en Regina importeren om aan de vraag van onze high-end klanten tegemoet te komen. Onze producten worden in feestelijke 2-in-1-dozen verkocht. De rode kleur van de verpakking staat voor de vreugde die de feestdagen met zich meebrengen. Verder is het Disneyfiguur Mickey Mouse op de doos afgebeeld. Dankzij de 2-in-1-strategie kunnen fruithandelaren klanten gemakkelijker een hele doos verkopen."

Yu, links, samen met Hermann Mecklenburg (rechts)

"Het volume Chileense kersen is sterk gegroeid ten opzichte van vorig jaar. De export naar China is eveneens toegenomen van ruim 4.000 containers vorig jaar naar 7.000 containers dit jaar. De weersomstandigheden in Chili zijn relatief goed geweest en de kersensector heeft hiervan geprofiteerd. De productie is gestegen en komt precies op tijd op de markt om aan de sterke Chinese vraag te kunnen voldoen."

Handelaren bekijken de Disney kersen die ze gekocht hebben.

"De plotselinge toename van de import heeft de verkoopprijs van Chileense kersen op de Chinese markt doen dalen. De prijzen voor fruit van goede kwaliteit liggen met €12,69 momenteel op hetzelfde lage peil als vorig jaar deze tijd. Op basis van de berekeningen zullen de kersenprijzen tussen 20 en 28 januari licht dalen. Vanaf begin februari tot aan het Chinese Nieuwjaar zullen de prijzen echter blijven stijgen, met een piek rond 27 februari. Het is nog moeilijk te voorspellen hoe de situatie zich na de feestdagen zal ontwikkelen. Dit hangt af van het vermogen van de markt om dit volume kersen op te nemen."


Voor meer informatie:
Mr. Yu, Foreign Trade Manager
Shanghai Nong Fu Fruit Co., Ltd.
Telephone: +86 136 6153 9405 

Publicatiedatum: