Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Asda maakt populairste AGF van 2017 bekend

Britten houden van bananen en zachtfruit

Bananen waren ook in 2017 weer het bestverkochte product op de AGF-afdelingen van de Britse retailer Asda. Frambozen, blauwe bessen en aardbeien stegen daarentegen het meest in populariteit en behoorden in 2017 tot de meest verkochte fruitsoorten. Klanten van Asda verorberden vorig jaar 15.000 ton aardbeien wat mede te danken was aan de recordoogst en het feit dat de consumentenvoorkeur van hard- naar zachtfruit aan het verschuiven is.

Ook klassiekers zoals wortelen en broccoli doen het nog steeds goed maar Britten vulden hun winkelwagens in 2017 ook met een verscheidenheid aan 'nieuwe' AGF zoals lente-ui, clementines, blauwe bessen en frambozen. 

Ian Harrison van Asda legt uit dat de zachtfruitsector het voorbije jaar zeer hard gegroeid is. Hoewel traditionele categorieën zoals appelen en aardappelen nog steeds in trek zijn, zijn Britten ook gevarieerder gaan eten en experimenteren zij vaker met andere groenten en fruit. 

"We verwachten dat de populariteit van zachtfruit ook dit jaar verder zal groeien, waarbij we denken dat blauwe bessen de grootste groei door zullen maken. Asda blijft nieuwe rassen introduceren om aan de toegenomen consumentenvraag naar zoet zachtfruit te kunnen beantwoorden. Vegetarische alternatieven zoals bloemkool en flespompoen zullen ook vaker verkocht gaan worden omdat steeds meer consumenten kiezen voor een vegetarische voeding of minder vlees gaan eten."


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018