Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tests in New South Wales, AustraliŽ

Koud plasma wordt gebruikt om pathogenen op verse producten te doden

In een laboratorium van het ministerie van Primaire Sectoren in New South Wales wordt een nieuw apparaat getest. De in Duitsland gebouwde machine, genaamd de "Food Safety Supercharger", is ontwikkeld om microbiŽle smetstoffen als Salmonella, Listeria en E.coli, die door voedsel overgedragen ziektes kunnen veroorzaken, te elimineren. 

De test-unit creŽert een stroom van 'met druk gevulde lucht' door een elektrische stroom aan de normale lucht toe te voegen. Deze technologie doodt de microbiŽle pathogenen op verse voeding en noten zonder schadelijke stoffen achter te laten. Andere schimmels op verse producten kunnen ook onderdrukt worden, waardoor het voedsel langer houdbaar is en voedselverspilling wordt verminderd. 

Aan het hoofd van het onderzoek staat Dr. Sukhvinder Pal Singh. Hij vertelde aan queenslandcountrylife.com hoe de machine niet-thermisch plasma van slechts 30 tot 40 graden gebruikt. De technologie wordt daarom ook wel 'koud plasma genoemd'. Tim Archibald, financieringsmanager bij Hort Innovation vertelde dat deze technologie nooit eerder commercieel op voeding is gebruikt. "De Food Safety Supercharger is er, en AustraliŽ is op weg om een van de meest geavanceerde sanitatie technieken ter wereld te introduceren."  

Het onderzoek zal in 2021 worden afgerond. 


Publicatiedatum: 17-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: