Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

DLB Inpakbedrijf schaft nieuwe machine aan:

“Machinaal verpakken van blauwe bessen beter voor kwaliteit”

Tholen - DLB heeft sinds deze week een nieuwe blauwe-bessenverpakkingslijn in gebruik genomen. Met deze verpakkingslijn zijn ze in staat 600kg per uur te verpakken. De verpakkingslijn bestaat uit twee sorteerunits en een automatische vulunit. Door middel van fototechniek en lasertechniek kunnen de producten op kwaliteit uitgesorteerd worden.
 


Het bedrijf dat voorheen Overbeek Logistiek BV heette, is sinds 2001 ondergebracht bij DLB Groep en heeft meer dan 15 jaar ervaring met het verpakken en ompakken van groenten en fruit. Willem-Jan Kwisthout is werkzaam bij DLB en vertelt: "Het verpakken werd eerst handmatig gedaan. Met de nieuwe lijn kunnen we naast het verpakken, het product ook beter sorteren op kwaliteit. Met de twee sorteerunits in de nieuwe verpakkingslijn kunnen we hierdoor onze klanten nu beter bedienen en kunnen we beter concurreren. Daarnaast is het machinaal verpakken van blauwe bessen beter voor de kwaliteit en zijn de kosten lager. Een leuke bijkomstigheid is dat we met deze lijn ook cranberry's kunnen verpakken. We hebben de beschikking over alle gangbare verpakkingen. Onze dienstverlening is voor iedereen die bulkaanvoer heeft en hier een geschikte verwerker voor zoekt."


De verschillende verpakkingen

"Door het gezonde imago van de blauwe bes is de consumptie hiervan gestegen. De vraag naar het sorteren en verpakken van blauwe bessen stijgt hierdoor en dat heeft er voor gezorgd dat we deze machine hebben aangeschaft. We verwachten dat deze groei zal doorzetten. Duurzaamheid speelt in ieder bedrijf een steeds grotere rol. Er komt steeds meer vraag naar top-sealverpakkingen. Ook in Nederland zien we bij de grotere supermarkten al veel top-sealverpakkingen. De grootste vraag krijgen we nog steeds naar schaaltjes van 12x125 gram met een deksel, al zal dit in de toekomst wel veranderen.DLB wil zich onderscheiden door al het zacht fruit voor zijn klanten te kunnen verpakken; "De klanten waar wij voor werken, bieden vaak het totale pakket aan in zacht fruit, zoals frambozen, bramen, blauwe bessen, rode bessen en aardbeien. Daarnaast verzorgen wij ook veel verpakkingen voor steenfruit zoals pruimen, kersen en druiven. Al deze producten kunnen wij voor ze sorteren en verpakken waardoor wij een volledige service kunnen aanbieden. Met deze machine hopen we extra werk te generen in het verpakken van blauwe bessen voor bestaande en nieuwe klanten. Niet alleen tijdens het import seizoen, maar ook tijdens het Nederlandse seizoen willen we klaarstaan voor telers om hun fruit te verpakken", sluit Willem-Jan af.

Voor meer informatie:
DLB Inpakbedrijf BV
Willem-Jan Kwisthout
IABC 5102
4814RN Breda
T: 076-5232804
M: 06-30645389


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018