Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Siciliaanse Arancia Express zet in op online verkoop

"We hebben een aantal tests uitgevoerd die ons hebben geholpen om inzicht te krijgen in de wereld van e-commerce. Dit was noodzakelijk omdat wij als citrusproducenten al een aantal slechte jaren hebben doorgemaakt. In veel gevallen kunnen de prijzen de productiekosten niet dekken en maken we ons zorgen."


Op de foto: Maria Concetta Malgioglio en Federica Campisi, beiden eigenaresse van Arancia Express.

"We moeten het nationale product promoten en verbeteren omwille van de concurrentie met landen als Spanje en Marokko. Deze landen werken met goedkope arbeidskrachten en hebben een andere wetgeving bij het gebruik van gewasbestrijdingsmiddelen. Dit vormt dan ook een grote bedreiging voor de Italiaans telers en daarom moeten we iets doen." Dat verklaren Federica Campisi en Maria Concetta Malgioglio tegen FreshPlaza.Het Siciliaanse bedrijf Arancia Express werd in 2012 opgericht en in de loop der tijd is het uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf met 10 hectare citrusplantage.
"Ik ben deze uitdaging samen met mijn nicht Maria aangegaan. Onze familie houdt zich al generaties lang bezig met landbouw en zij hebben deze passie aan ons doorgegeven," zegt Federica."Ons visitiekaartje is de roodvlezige sinaasappel. Maar het citrus heeft te lijden onder de gevolgen van het bizarre klimaat en het gebrek aan reden. Dit heeft ervoor gezorgd dat de vruchten klein zijn, maar gelukkig is de smaak wel goed. Het is dan ook moeilijk om citrus te vinden dat volledig voldoet aan de eisen van de markt," benadrukt Federica."Helaas is onze plantage de afgelopen jaren getroffen door het tristezza virus waardoor we gedwongen werden om grote investeringen te doen."


Op de achtergrond staan de nieuwe planten die het seizoen 2019/2020 van citrus moet voorzien.

"Sinds kort bieden we onze producten ook online aan en de resultaten hiervan zijn boven verwachting. Langzaam maar zeker bereiden we ons territorium uit naar Duitsland. De moeilijkheid qua e-commerce zijn de hoge transportkosten, met name naar het buitenland. De infrastructuur op Sicilië is niet al te best en dit verhindert ons op dit moment om andere Europese landen te bereiken." Toch zijn Federica en Maria optimistisch want via online verkoop kan de versheid van het product worden gegarandeerd. De producten worden na ontvangst van de bestelling geoogst en dezelfde dag nog verzonden. Tevens worden de producten gekenmerkt door eetbare schillen omdat er geen gebruikt wordt gemaakt van bestrijdingsproducten.Volgens de dames kunnen de producten die online worden verkocht snel en makkelijk getraceerd worden en is er een korte supply chain. Een voordeel hiervan is dat de klant kwalitatief goede producten ontvangt tegen concurrerende prijzen die niet worden beïnvloedt door tussenpersonen. "Hierdoor kunnen we de verkoopprijzen aanzienlijk verlagen er ervoor zorgen dat de klant binnen 48 uur zijn bestelling ontvangt.""Het online kanaal waarop we altijd actief zijn is onze facebook pagina waar dagelijks berichten en foto's worden gepost," zegt Federica. Voor de aankomende jaren hebben de dames mooie dingen in het verschiet. "We hebben onszelf als doel gesteld om in het bedrijf te gaan investeren en de plantage uit te breiden. En natuurlijk het bereiken van nieuwe Europese klanten."

Contact:
Arancia Express

Contrada Grattarola
Palagonia 95046 - Italië
Tel: (+39) 3205587031 - (+39) 3926011937
Email: info@aranciaexpress.com
Web: www.aranciaexpress.com
Facebook: Arancia Express

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018