Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Puro Jugo, 100% natuurlijke appelsap

Puro Jugo is de nieuwe manier om fruit te consumeren voor de Uruguayaanse bevolking. Deze nieuwe soort sap maakt het mogelijk om tegelijkertijd gezond en lekker te drinken. Dit nieuwe product van Moizo Fruit wordt verkocht in het innovatieve Bag in Box-systeem. Hiermee worden alle gunstige eigenschappen van het sap veel beter behouden zonder dat de smaak verandert. Je kunt het pak na openen tot een maand bewaren.
Puro Jugo is bezig met het op de markt brengen van nieuwe varianten van het sap. Momenteel zijn er drie soorten te koop: één van het appelras Red Delicious, één met Granny Smith-appels en een derde waarin beide soorten worden gecombineerd. Andrés Moizo, verantwoordelijke bij Moizo Fruit: "Veel ouderen of mensen met diabetesproblemen kiezen voor de groene variant, omdat die een lagere natuurlijke suikerwaarde heeft. Kinderen hebben vaak liever de rode variant, omdat deze lekker zoet is. We werken ook aan een perensap, maar die wordt later op de markt gebracht. "Consumenten reageren heel goed op het product, omdat tot nu toe in Uruguay alleen nectar en concentraten worden verkocht. Moizo: ''Als consumenten onze sappen proeven, merken ze op dat het echt naar appel smaakt. Onze sappen zijn lekker en gezond, 100% natuurlijk en zonder enige toevoeging, zelfs geen water. Het enige wat we doen, is pureren, pasteuriseren en verpakken. Consumenten zijn zeer ingenomen met de lekkere smaak en goede kwaliteit.''Over de verpakking zegt Andrés Moizo: ''Het Bag in Box-systeem is heel handig. Zelfs kleine kinderen kunnen zo makkelijk zelf sap drinken. Het systeem conserveert goed de eigenschappen van de appels. Puro Jugo is de tweede fabriek in Latijns-Amerika die gebruikmaakt van dit systeem. "Drie jaar geleden ontmoetten we een aantal Oostenrijkse teams die bezig waren met de productie van natuurlijke sappen verpakt in Bag in Box. Eigenlijk wilden we al langer met dit systeem werken, maar de markt in Uruguay is klein en de telers zijn kleinschalig. Daardoor was het niet makkelijk. Met deze machines konden we echter een goed sap maken met de uitstekende vruchten van Uruguay. Daarom hebben we besloten om toch aan dit project te beginnen.''
Op dit moment wordt Puro Jugo niet buiten Uruguay geëxporteerd. Andrés Moizo: "We hebben al klanten uit naburige landen zoals Brazilië, die dozen vol bij ons hebben gekocht en mee hebben genomen. Toch is de export niet ons doel. We zijn een familiebedrijf van kleinschalige telers. We willen ons eigen land een kwaliteitsproduct leveren. Desalniettemin, de export is niet iets wat we uitsluiten voor de toekomst".Dit familiebedrijf Moizo Fruit is verantwoordelijk voor het complete proces van sap maken. Het proces begint op de appelboomgaarden van Moizo Hermanos, gaat verder bij het productie- en verpakkingsbedrijf Moizo Fruit en eindigt met de industrialisering van het fruit voor Puro Jugo.

Voor meer informatie:
Andrés Moizo
Puro Jugo
Uruguay
E: andresmoizo@hotmail.com
T:
print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018