Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kilo-emmer snacktomaatjes: 50% meer afzet dan verwacht

Het zou een test zijn. Alleen in de zomer. Maar de test werd verlengd en inmiddels staan de Tommies emmers, gevuld met een kilo snacktomaatjes, al meer dan een half jaar in de schappen bij een grote Nederlandse supermarktketen. "De combinatie van hoogwaardige kwaliteit tomaatjes, een juiste verpakking en een marktgerichte aanpak, maken deze innovatie tot een succes."
 
Jos van Mil, managing partner van Greenco: "We werden voor gek verklaard. Een kilo tomaatjes in één emmer zou veel te veel zijn en niet verkopen. Maar we hebben het tegendeel bewezen. We hebben onderzocht wat de markt wil en zijn de eerste die een succes weten te maken van een emmer met een kilo Tommies snacktomaatjes erin." De kilo-emmer realiseert 50% meer afzet dan Greenco van tevoren had geprognotiseerd. En er is geen kannibalisatie op de andere Tommies producten in het schap, want ook de afzet van de 250 en 500 grams verpakkingen blijven een stijgende lijn vertonen.
 


Hoogste kwaliteit in een emmer
Uit recente smaaktesten van de onderzoekers van Senso Test and Taste, blijken de rode snacktomaatjes van Tommies de lekkerste snacktomaatjes van Nederlandse bodem te zijn. Aan de smaak en hoge kwaliteit besteedt Greenco gedurende het gehele traject veel aandacht. Niet alleen binnen het teeltproces, ook aan de verpakkingen want die dienen de kwaliteit hoog te houden.
Voor het verpakken van een kilo snoeptomaatjes, bleek geen geschikte verpakking te bestaan die voldeed aan de hoge kwaliteitseisen van Greenco. Jos van Mil heeft samen met Snackco, leverancier van maatwerk kunststof AGF-verpakkingen, een perfecte emmer ontwikkeld. "De gepatenteerde emmer voldoet onder andere aan de juiste hoogte en luchtcirculatie. Hierdoor blijft het product goed beschermd en is de stevigheid en houdbaarheid van de tomaatjes gegarandeerd."
 


Voor meer informatie:
Greenco
Middel Broekweg 130
2675 KJ Honselersdijk
T. +31 174 61 25 20
www.greenco.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018