Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Adrie Kleinjan: ABC-virus op komst

"Ondanks stabiel lage prijs weinig afzet op aardappelmarkt"

Tholen - De marktsituatie voor aardappelen ziet er niet rooskleurig uit. "We hebben vanaf het groeiseizoen te kampen met een overvloed aan aardappelen. De export is niet eens zo slecht, maar er zijn zo gigantisch veel partijen op de markt die op de prijs en afzet drukken dat de markt gewoon niet loopt", constateert Adrie Kleinjan."Dit zorgt al met al voor een zeer onstabiele markt. Kwalitatief zijn veel aardappelen maar gewoon en dit zal later in het seizoen door slijtage alleen maar slechter worden. De prijs is stabiel laag en toch is er weinig afzet. Het is dit jaar niet eens zozeer de lage export die de prijs bepaalt, maar vooral de grote hoeveelheden", vervolgt Adrie.

"Senegal was een goede afnemer, maar heeft nu weer voor een aantal maanden de grenzen gesloten. Wat rest is een beetje Afrika, overzee en Caribisch gebied. We proberen wat te ondernemen richting het voormalige Oostblok, maar dat loopt ook moeizaam door de grote concurrentie vanuit België en Frankrijk. Ook krijgen we straks te maken met het ABC-virus (Afrika dicht, Beurs Berlijn, Carnaval / vakantie), waardoor de markt meestal ook wat moeizamer loopt."

Op de vraag wat er nog voor een opleving zou kunnen zorgen, antwoordt de aardappelhandelaar: "Dan moeten we toch hopen op een gebieden waar we structureel onze aardappelen af kunnen zetten. Ook een laat voorjaar kan voor een opleving zorgen, maar dat zal dan maar voor een beperkt aantal telers een betere prijs opleveren. Voorheen was Rusland een goede afnemer als de export naar Afrika stokte. Er wordt nu wel gekeken naar nieuwe markten en deels lukt het om die te openen, maar het is nog tekort om van de enorme hoeveelheid aardappelen af te komen."

Voor meer informatie:
Kleinjan's aardappelhandel
Zuidoordseweg 6
3267 LW Goudswaard
Tel.: 0186-692900
Fax.: 0186-691491
info@kleinjansaardappelhandel.nl
www.kleinjansaardappelhandel.nl


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018