Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vrieshuis behaalt Breeam certificaat 'outstanding'

Op 19 december 2017 heeft Kloosterboer Velsen, als allereerste vrieshuis in Europa, het hoogst haalbare Breeam certificaat "outstanding" behaald voor de uitbreiding en aanpassing van het bestaande vrieshuis. De uitbreiding met een oppervlakte van 15.000 m2 is zo'n 10% energiezuiniger dan vergelijkbare projecten.


De vestiging van Kloosterboer in Velsen

Energieneutraal
Voor de uitbreiding is gebruik gemaakt van de meest vernieuwende technieken, Zo zijn er 2.500 zonnepanelen geplaatst op de aluminiumkleurige daken voor een zo hoog mogelijk rendement, waarmee de uitbreiding energieneutraal is. Het besturingsprogramma van de vriesinstallaties is in eigen beheer geschreven, waarbij een belangrijke focus is gelegd op optimalisatie en energiebesparing. Tevens zijn de bestaande hallen opgenomen in de nieuwe besturing, zodat de optimale mix gemaakt wordt van de energiebehoefte, het aanbod van de zonnepanelen en de afname van energie uit het elektriciteitsnet op de meest gunstige momenten. Het hele gebouw is voorzien van LED verlichting met aanwezigheidsdetectie.

Skybox
Als markant uitkijkpunt op het Noordzeekanaal is ook een zogenaamde skybox gebouwd: een vergader-, conferentie- en instructieruimte, voorzien van hightech installaties, zoals een revolutionaire warmtepomp.

Duurzame aanpak
Kloosterboer heeft de ambitie erkend te worden voor een duurzame aanpak, aldus Jaco Hooij, CEO Kloosterboer. Naast de vestiging in Velsen heeft de vestiging Kloosterboer Cool Port ook de nodige maatregelen genomen om de certificering "outstanding " te behalen. Eerder is voor de uitbreiding op de Maasvlakte in Rotterdam het 3 sterren certificaat "very good" behaald en zijn bij de vestiging in Vlissingen 4 windturbines geplaatst.

Publicatiedatum: