Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Import uit Peru begonnen

Zwakke Amerikaanse mangomarkt houdt aan

Het mangoseizoen verkeert in de overgangsfase van Ecuador naar Peru. Het volume mango's uit Zuid-Amerika is sterk waardoor er een overvloedig aanbod is.

"Het mangoseizoen in Ecuador is praktisch over," vertelt Sabine Henry van Central American Produce. "De laatste volumes zijn vorige week verladen. We starten nu met de import uit Peru die nog tot eind februari zal duren, waarna we overschakelen op mango's uit Nicaragua. "Het volume is tot nu toe sterk geweest en er is veel fruit in omloop," vervolgt Henry. "We zien wat meer honingmango's dit jaar, vooral uit Peru. Ecuador levert vooral het ras Tommy."

Prijzen Zuid-Amerikaanse mango's blijven laag 
De laatste tijd is er in de Verenigde Staten sprake van een zwakke vraag naar mango's, wat volgens handelaren te wijten is aan het koude weer. In combinatie met het ruime aanbod zorgt dit ervoor dat de mangoprijzen laag blijven. Het hele Zuid-Amerikaanse seizoen, dat begon met de late start van Mexico, heeft hieronder te lijden. "Het is een moeilijk jaar voor Zuid-Amerikaanse telers," vertelt Henry. "Het begon met Brazilië dat een rampzalig seizoen had. We hadden tot in oktober Mexicaanse mango's in de schappen liggen, wat zeer laat is. Dit heeft direct gevolgen gehad voor het Braziliaanse seizoen. Er zijn zeer grote volumes uit zowel Ecuador als Peru gekomen. Daarnaast is de vraag op de Amerikaanse markt zwak vanwege het recente winterse weer."

"De prijzen voor mango's uit Peru liggen op dit moment tussen de €3,26 en €4,07. Willen telers wat verdienen dan zouden de prijzen eigenlijk boven de €4,48 moeten liggen," voegt Henry er aan toe. "Op deze manier blijven telers worstelen. We hopen op beter weer hier in de Verenigde Staten zodat de vraag weer aantrekt en we blijven optimistisch dat de markt zich de komende weken zal herstellen."


Voor meer informatie:
Sabine Henry
Central American Produce
Tel: +1 (954) 943-2303

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018