Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Joint venture gaat markt van premium blauwe bessen voorzien

Migiva Group en OZBlu hebben bekend gemaakt dat zij de joint venture OZBlu America opgericht hebben om hun krachten te bundelen. Deze joint venture zal de ultieme smaakbeleving naar de markt brengen door middel van de teelt en distributie van exclusieve gepatenteerde rassen die garant staan voor zoete, sappige en knapperige blauwe bessen. 

Via deze overeenkomst verwerft OZBlu America de rechten om de rassen die door Dave en Leasa Mazzardis ontwikkeld zijn, te telen en vermarkten onder het OZBlu label. De joint venture zal een verticaal geïntegreerd model implementeren en vaart maken om uiterst succesvolle blauwe bessenrassen zoals OZ Magnifica, OZ Bella, OZ Bonita, OZ Julieta en OZ Magica op de markt te brengen. 

Bovendien zal de joint venture de levering van de langverwachte nieuwe generatie OZBlu bessen die nog steviger, knapperiger en smakelijker zijn, bespoedigen zodat de eindconsument kan genieten van fruit van een ongeëvenaarde en consistente kwaliteit. "Dit is goed nieuws voor de hele blauwe bessencategorie. We zijn ervan overtuigd dat als de hele sector in staat is om de eetervaring van de consument te verhogen door middel van nieuwe rassen van dit superfruit, dit zal leiden tot een groei en bredere consumptie in de hele sector, hetgeen de toekomstige groei aan zal jagen," legt Roger Horak uit, directeur van United Exports en medeoprichter van OZBlu, dat momenteel één van de grootste blauwe bessentelers in Zuid-Afrika en Australië is. 

"Mensen zijn nog te vaak teleurgesteld nadat zij blauwe bessen hebben gekocht. Wij hebben er hard aan gewerkt om stevige, zoete en knapperige blauwe bessen te ontwikkelen," vertelt Dave Mazzardis, die de rassen ontwikkelde.

"De innovatieve visie en focus van Migiva Group op het leveren van een superieure consumentenervaring door middel van speciale rassen en de beste teeltmethoden en het blauwe bessenteelt-programma van OZBlu vormen een ideale combinatie. Door deze samenwerking zal de markt jaarrond beleverd worden met premium blauwe bessen," vertelt Jonathan Geller van de Migiva Group.

In OZBlu hebben wij de juiste partner gevonden om de potentiële groei en aanvoer van deze uitzonderlijke bessen verder te ontwikkelen. Met deze nieuwe blauwe bessen zal OZ America zich op wereldwijde markt kunnen ontwikkelen als voorkeursleverancier van dit populaire superfruit," aldus Jorge Pacheco, commercieel directeur van United Exports

Er werden geen verdere details over de joint venture gegeven.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018