Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Smart Drier van Haith maakt groentenverwerking veiliger

De ontwerpers van Haith hebben een nieuwe machine ontwikkeld: de Smart Drier. De meeste verpakkingslijnen maken nog steeds gebruik van conventionele rollenbanen die bestaan uit met sponsachtig materiaal beklede rollers om het vocht van de aardappelen te absorberen. Het nadeel hiervan is dat niet al het vocht op deze manier verwijderd wordt en dat bacteriën zich na verloop van tijd ophopen waarna deze niet zo makkelijk meer te verwijderen zijn en de aardappelen na verpakt te zijn mogelijk sneller bederven. 

De Smart Drier heeft roestvrijstalen rollers, waarbij iedere afzonderlijke roller van een verwarmingselement is voorzien dat de oppervlaktetemperatuur van de roller tot 100ºC kan verhitten.Iedere roller is gekoppeld aan een controlesysteem zodat de temperatuur desgewenst per roller ingesteld kan worden. De mate van verhitting kan op deze manier geleidelijk afgebouwd worden naarmate de aardappelen hun weg over de rollenbaan vervolgen. 

Aangezien de rollers uitgevoerd zijn in roestvrij staal kunnen zij eenvoudig gereinigd worden en is er geen risico op besmetting van de groenten. De droger heeft een functie waarmee de aardappelen automatisch verwijderd worden zodra de rollenbaan om welke reden dan ook tot stilstand komt. 

Voor meer informatie: www.haith.co.uk

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018