Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Europese Commissie verhoogt financiering voor afzetbevordering Europese landbouwproducten

De Europese Commissie heeft vrijdag 12 januari oproepen gedaan tot het indienen van voorstellen voor programma's ter bevordering van de afzet van Europese landbouwproducten over de hele wereld en binnen de Europese Unie. In totaal is er 169 miljoen euro uitgetrokken voor de cofinanciering van de programma's, tegenover 142 miljoen euro in 2017. De programma's kunnen betrekking hebben op een brede waaier van kwesties, gaande van algemene campagnes over gezonde voeding tot specifieke marktsectoren. Voorstellen moeten uiterlijk op 12 april 2018 worden ingediend via de daartoe bestemde portaalsite. De Commissie zal de voorstellen vervolgens beoordelen en in het najaar de begunstigden bekendmaken.

Twee derde van de beschikbare financiering is geoormerkt voor de bevordering van de afzet van EU-voedingsproducten in niet-EU landen, met name die met een groot potentieel voor het verhogen van de uitvoer van agrovoedingsproducten van de EU, zoals Canada, Japan, China, Mexico en Colombia. Voor programma's binnen de EU moet de nadruk liggen op het informeren van consumenten over de verschillende kwaliteitsregelingen en -labels van de EU, zoals geografische aanduidingen of biologische producten.

Sectorale financiering zal gaan naar programma's ter bevordering van het duurzaam fokken van dieren, waaronder schapen en geiten. Er is ook financiering gereserveerd voor campagnes ter bevordering van gezonde voeding en van de consumptie van groenten en fruit.

Wie komt in aanmerking?

Een breed scala van organisaties, zoals vakverenigingen, producentenorganisaties en met afzetbevordering belaste agrovoedingsinstanties, komen in aanmerking om financiering aan te vragen via de vandaag gelanceerde oproep tot het indienen van voorstellen. Zogeheten 'monoprogramma's' kunnen worden ingediend door een of meer organisaties uit hetzelfde EU-land. 'Multiprogramma's' kunnen worden ingediend door ten minste twee nationale organisaties uit ten minste twee lidstaten, of door een of meer Europese organisaties. De looptijd van de daaruit voortvloeiende campagnes bedraagt gewoonlijk 3 jaar.

Zie voor meer informatie de volledige lijst van de prioriteiten van de Europese Commissie en van de financiering die zij beschikbaar stelt op de site van de Europese Commissie.

bron: Europese Commissie

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018