Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Peren gebaat bij sterk merk

Overzicht van de Chinese perensector

China is een belangrijk land met betrekking tot de teelt en export van verse peren. Van elke tien peren ter wereld zijn er zeven afkomstig uit China. Binnen China is de provincie Hebei het voornaamste teeltgebied voor peren. De peer geldt als het belangrijkste exportproduct voor de landbouwsector van Hebei.


Verse peren

China importeerde in de eerste helft van 2017 voor 3.984 ton aan verse peren. De totale waarde van dit volume was omgerekend Ä5,25 miljoen, met een gemiddelde prijs van Ä1.317 per ton. Jaar op jaar nam in deze periode de import af met 25% aan volume en met 26% aan waarde, terwijl de gemiddelde prijs met 1% afnam. De importperen kwamen voornamelijk uit landen als BelgiŽ, ArgentiniŽ, de VS, Nieuw-Zeeland en Nederland. De import vanuit BelgiŽ nam toe, terwijl die van andere landen jaar op jaar juist afnam.


Statistieken voor de Chinese import van peren over de eerste helft van 2016 en 2017. In blauw de statistieken voor 2016, in rood die van 2017. Van links naar rechts: BelgiŽ, ArgentiniŽ, de VS, Nieuw-Zeeland en Nederland.

China exporteerde in de eerste helft van 2017 voor 224.000 ton aan verse peren. Jaar op jaar is dat een toename van 33%. De totale waarde van de export was omgerekend Ä181,3 miljoen, wat jaar op jaar een toename is van 21%. De gemiddelde prijs per ton nam jaar op jaar af met 9% tot Ä827. De belangrijkste exportmarkten waren landen als IndonesiŽ, Vietnam, Thailand, MaleisiŽ, Hong Kong en voormalige Sovjet-landen. Onder deze landen ging het grootste exportvolume naar IndonesiŽ. Dit land nam 293% meer peren op dan vorig jaar. De peren waren voornamelijk afkomstig uit de Chinese provincies Hebei, Shandong, Guangxi en Yunnan. Samen produceerden deze regio's in de eerste helft van 2017 voor meer dan 10.000 ton aan peren, wat goed was voor 79% van de totale perenexport van China.


Statistieken voor de Chinese productie van peren per regio over de eerste helft van 2016 en 2017. In blauw de statistieken voor 2016, in rood die van 2017. Van links naar rechts: Hebei, Yunnan, Shandong en Guangxi.

Door de aanhoudende economische groei neemt het gemiddeld besteedbaar inkomen van de Chinese consument toe. Hierdoor verandert het consumentengedrag. Vandaag de dag heeft de Chinese consument zijn focus verschoven van het zoeken naar een goede prijs-kwaliteitsverhouding naar het zoeken naar unieke producten en merken. Daarnaast neemt de oogst van peren in Hebei in rap tempo toe, wat leidt tot steeds meer concurrentie op de markt. Daarom zal het hebben van een sterk merk steeds belangrijker worden voor de perensector.


Statistieken voor de exportmarkten van Chinese peren. In blauw de statistieken voor 2016, in rood die van 2017. Van links naar rechts: IndonesiŽ, Vietnam, Thailand, MaleisiŽ, Hong Kong en voormalige Sovjetlanden

De perensector professionaliseert zichzelf steeds meer. Daarbij is sprake van ondersteuning van de overheid via instanties als het Bureau voor Kwaliteitsoverzicht, Inspectie en Quarantaine van Hebei. Ook wordt door organisaties als de Choice Fruit Alliance gewerkt aan een premium merk voor verse peren van hoge kwaliteit.

Bron: Hebei Choice Fruit Alliance Business Management Co., Ltd

Publicatiedatum: 15-1-2018

  

Reacties:


Geachte meneer/mevrouw,

De tabellen/cijfers van de import en export van peren zijn heel nuttig voor mij. Maar ik vraag me af waar deze cijfers vandaan komen? Jullie hebben niet een goede bron erbij gezet. Kunnen jullie mij doorwijzen naar een betrouwbare website die ik deze cijfers terug kan vinden?

Graag hoor ik uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Jenny
Jenny, rotterdam (email) - 16-1-2018 16:49:29


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: