Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage prijzen voor Chileense kersen in China

Onlangs is het nieuwe exportseizoen voor Chileense kersen naar China begonnen. Dit seizoen loopt doorgaans door tot maart. "Net als twee jaar geleden importeert China voornamelijk kersen uit Chili. Wat nu echter anders is, is dat de prijzen voor Chileense kersen lager zijn dan in voorgaande jaren. De huidige prijs op de markt ligt lager dan vorig jaar en veel importeurs draaien met verlies," zegt Wang Dechao van Qingdao Xiang De Feng Trade.


Verse Chileense kersen


Een lading Chileense kersen

"Met name in de afgelopen twee jaren waren Chileense kersen erg populair in China. De prijzen namen geleidelijk aan toe. Wegens de grote winstmarges hielden veel Chileense importeurs qua investeringen niet in. Ze gingen naar Chili toe om pakstations en teeltbedrijven over te nemen. Dit heeft geleid tot een enorme toename aan lokale telers in Chili. In vergelijking met 2016 nam in 2017 de Chileense kersenoogst met 40% toe. China heeft dit jaar meer dan 7.000 dozen aan Chileense kersen geïmporteerd. Ten opzichte van de 4.000 dozen van vorig jaar is dat een toename van ongeveer 75%."


Een distributiecentrum van Qingdao Xiang De Feng Trade


Chileense kersen

"Onlangs kwam een containerschip met 1.000 dozen aan kersen aan in Guangzhou. De prijzen op de Chinese markt van deze kersen was erg laag. De prijzen blijven tot nu toe dalen, maar kunnen zich mogelijk met het einde van januari herstellen. Je moet echter ook rekening houden met de capaciteit van de markt. De kwaliteit van het fruit is beter dan die van vorig jaar. Hoewel de Chileense kersen die eerder via zeevracht in China aankwamen vrij zacht waren, hadden ze toch een redelijk goede smaak. De laatste ladingen zijn van veel betere kwaliteit. Ze komen goed tegemoet aan de eisen die wij stellen voor versheid en hardheid."


Dozen met Chileense kersen


Een distributiecentrum van Qingdao Xiang De Feng Trade

"We importeren via de haven van Qingdao kersen uit Nieuw-Zeeland, Australië en Chili. We leveren ons fruit voornamelijk aan supermarktketens in de grotere Chinese steden, zoals Guangzhou Jiangnan en Shanghai Huizhan. We onderscheiden ons van andere importeurs omdat we onze eigen supermarkten hebben, zodat we een goede omzet kunnen garanderen."

Wang Dechao - Manager
Qingdao Xiang De Feng Trade Co., Ltd.
Phone: + 86 186 6028 1178
Publicatiedatum: