Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fruitvlieg grootste belemmering groei Egyptische citrusexport

De Mediterrane fruitvlieg (Ceratitis capitata) is het belangrijkste obstakel voor de Egyptische citrussector om uit te breiden, vooral voor de export. Volgens een rapport van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw investeert de Egyptische regering in een project om de ziektedruk te verminderen en daarmee de kwaliteit van de export te waarborgen.

Een aantal landen die het fruit importeren, waaronder Rusland en Oekraïne, klaagden over de fruitvlieg. Uit de statistieken blijkt dat vooral Moskou veel ladingen weigerde in verband met de fruitvlieg. De laatste onderschepping was in mei 2015 toen 120 ton geweigerd werd.

Hoewel een coldtreatment de aanwezigheid van de vlieg reduceert, zijn er landen die geïnfecteerde ladingen altijd weigeren om te voorkomen dat de ziekte zich binnen het land verspreidt.
 
Voor Egypte is citrus een belangrijk exportproduct, dus wordt er veel geïnvesteerd om de kwaliteit te verbeteren. Met die verbeteringen denkt de regering dat de vraag in de komende jaren kan groeien. In oktober 2017 kondigde Egypte al maatregelen aan om de kwaliteit van de groenten en fruit te verbeteren. De Export Council van het ministerie heeft een maatregel afgekondigd waarmee de voedselveiligheid gewaarborgd moet worden door de telers voor export te registreren. Het nieuwe systeem voorziet in een goed volume van kwaliteitsfruit en een betere registratie van teeltmethoden en een efficiënter management van gewasbeschermingsmiddelen.

Met het nieuwe beleid hoopt de regering de export van kwalitatief laagwaardig fruit te stoppen. Door die producten verliest het land aan concurrentiekracht en het beperkt de toegang tot nieuwe markten.

Vorig jaar startte de Export Council al met de registratie van telers van druiven, aardbeien en paprika om het gewasbeschermingsmiddelengebruik te verbeteren. Citrus was nog niet aan dit systeem toegevoegd. Dat gebeurde nadat verschillende landen, waaronder Saoedi-Arabië, VAE, Bahrein, Koeweit en Soedan,

Source: elnadanews.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018