Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Migros introduceert nieuwe technologie

Rusland: X5 werkt samen met Mail.ru 
De Russische supermarktketen X5 gaat samenwerken met de Mail.ru Group. Mail.ru is een van de grootste investeerders in de Oost-Europese onlinesector. De twee bedrijven gaan samen zorgen voor doelgerichte onlinepromotie. Het partnerschap is erop gericht om te zien wat de impact van dit soort advertenties zijn op de offline omzet. De geanonimiseerde statistieken zullen beschikbaar zijn voor partijen die aangesloten zijn op het myTarget-platform. Bron: retailytics.com

VS: Supervalu heeft 52% toename in omzet 

Supervalu had met zijn groothandelsafdeling een toename in netto omzet van 52% tot $2,89 miljard (€2,38 miljard). Dit kwam met name door de omzet bij nieuw overgenomen vestigingen. In de afgelopen zomer wist Supervalu het bedrijf Unified Grocers over te nemen. De winst van het groothandelssegment daalde echter met 11,5% tot $46 miljoen (€37,9 miljoen). Volgens Supervalu werd dit veroorzaakt doordat de overgenomen winkels vooralsnog een lager winstmarge hadden en doordat de logistieke kosten zijn gestegen. De netto omzet van het retailsegment daalde jaar op jaar van $1,06 miljard naar $1,02 miljard (van €873,4 miljoen tot €840,4 miljoen), terwijl de vergelijkende winkelomzet afnam met 3,5%. Er werden verliezen van $6 miljoen (€4,9 miljoen) geleden, waaronder $3 miljoen (€2,47 miljoen) in verband met de kosten van het sluiten van bepaalde locaties.
Bron: fooddive.com

VK: Ocado onthult nieuwe robot 
De Britse online supermarkt Ocado wil zijn bedrijfsvoering zoveel mogelijk automatiseren. Daarom experimenteert Ocado met nieuwe technologie, zoals flexibele robothanden voor het verpakken van zachtfruit en zichzelf besturende bezorgwagens. De laatste toevoeging aan het robotarsenaal is een prototype dat bedoeld is om technische ondersteuning te verlenen aan stafleden in de opslagplaatsen. De ARMAR-6 robot is ontwikkeld door Ocado in samenwerking met een aantal universiteiten in onder andere Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De ontwikkeling van de robot is onderdeel van een project dat door de EU wordt gesubsidieerd.
Bron: theverge.com

VK: Booker heeft omzetgroei in derde kwartaal

Booker, de Britse groothandelaar die binnenkort met Tesco gaat fuseren, had in de periode van 16 weken tot 29 december een toename in omzet van 3,4%. De like-for-like-omzet nam toe met 3,8%. 
Bron: retailanalysis.igd.com

Jaaroverzicht van de Roemeense retailsector
De Roemeense retailsector had in 2017 een waarde van €11 miljard. De sector bestaat uit meer dan 2.000 winkels, waarvan het grootste deel onder tien internationale retailgroepen valt. De sector breidde zichzelf in 2017 net als in voorgaande jaren uit. In de afgelopen jaren zag de Roemeense supermarktsector uitbreidingen van 150 tot 250 vestigingen per jaar. Doordat Roemenië een van de snelst groeiende supermarktsectoren van de EU heeft, komen er meer nieuwe grote namen op het land af. Dit zorgt ervoor dat de sector in verandering is. Er vinden overnames plaats tussen buitenlandse ketens die al langer in het land actief zijn (Lidl - Penny Market) en tussen buitenlandse ketens en lokale winkels.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Zwitserland: Migros introduceert nieuwe technologie
De Zwitserse supermarktketen Migros introduceert nieuwe technologie in zijn bedrijfsvoering. De keten gaat meer gebruik maken van mobiele online toepassingen, waardoor consumenten online kunnen bekijken en aan kunnen schaffen. Ook zorgt Migros voor meer online content. De ontwikkelingen hebben geleid tot 20% meer bezoekers op de website en 28% meer mobiel webverkeer. De nieuwe technologische toepassingen zorgen er ook voor dat stafleden een verbeterde service naar klanten toe kunnen geven.
Bron: retailanalysis.igd.co

VS: Kroger sluit winkel in Clarksdale
Kroger gaat zijn vestiging in Clarksdale, Mississippi sluiten. De winkel was sinds 1987 in bedrijf. Er is nog geen vaste datum voor de sluiting aangekondigd. Ook is nog onbekend wat met de stafleden van de vestiging gebeurt.
Bron: wmcactionnews5.com

VS: Shipt breidt thuisbezorging uit bij H-E-B in Texas
De Amerikaanse online marktplaats Shipt gaat zorgen voor thuisbezorging bij vestigingen van de Texaanse keten H-E-B. Per 18 januari is de thuisbezorgdienst beschikbaar bij vestigingen in Abilene, Brownsville, McAllen en de regio's van Beaumont-Port Arthur en Midland/Odessa.
Bron: markets.businessinsider.com

VS: Albertsons behaalt omzet van $1 mld met huismerk
Albertsons Companies heeft met zijn biologische huismerk O Organics een mijlpaal behaald door een omzet van $1 miljard te genereren. O Organics is exclusief verkrijgbaar bij Albertsons. Het assortiment bestaat uit meer dan 1.000 producten, die allemaal door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw zijn gecertificeerd als biologisch.
Bron: globenewswire.com

VS: Walmart sluit Sam's Clubs-vestigingen
Walmart is op 11 januari begonnen met sluiten van 63 Sam's Club-vestigingen. De 63 winkels vormen iets minder dan 10% van het totale Sam's Club-netwerk, dat uit 650 locaties bestaat. Het is vooralsnog onduidelijk of Walmart alleen Amerikaanse vestigingen of ook vestigingen buiten de VS gaat sluiten.
Bron: produceretailer.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018