Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

René Baan van IPHandlers:

“Jaarlijks verwerken we meer dan 75 miljoen kg luchtvracht”

Tholen - De verwerker van inkomende luchtvracht IPHandlers richtte zijn pijlen voornamelijk op de bloemensector. De laatste jaren zijn ze echter steeds meer aan het uitbreiden en krijgen ze meer klanten in de AGF-sector. René Baan van IPHandlers: "We merken dat we steeds meer klanten krijgen uit de AGF-sector. Op dit moment maakt het AGF-volume een kwart van de totale omzet uit van ons bedrijf en dit aandeel is nog steeds groeiende. In 2017 hebben we ruim 75 miljoen kg vracht afgehandeld waarvan 10 miljoen kg groenten en fruit. We hopen onze naamsbekendheid binnen deze sector te vergroten met onze beursdeelname aan de Fruit Logistica."IPHandlers is een jong en sterk groeiend bedrijf en bestaat nog maar 5 jaar. Half augustus is het bedrijf gestart met de bouw van hun vierde vacuümkoeler. "Door ons specialisme in versproducten was het bouwen van een nieuwe vacuümkoeler een logische stap om te kunnen blijven groeien. Deze nieuwe vacuümkoeler is eind december in gebruik genomen. Dat was nog best lastig aangezien de huidige bekabeling dit energieverbruik niet aankon. Door nieuwe kabels te leggen, werd dit probleem gelukkig opgelost." 


De nieuwe vacuümkoeler

Producten koelen
"De meeste producten die wij verwerken, komen uit Zuid-Amerika en Afrika. Het komt vaak voor dat de producten tijdens het inladen niet gekoeld staan en hierdoor verwarmt het product. Tijdens de vlucht koelt het product nauwelijks af en met onze vacuümkoelers zorgen wij ervoor dat de producten na de vlucht binnen 20 à 25 minuten tot de kern gekoeld worden tot 2 graden. Met een vacuümkoeler wordt de druk in de ruimte verlaagd waardoor er verdamping ontstaat op het product. Hierdoor zijn we in staat om 50 ton verse producten per uur te koelen. Vooral veel bonen, groene asperges en verse kruiden worden vaak door middel van vacuüm koelen gekoeld. Niet alle producten zijn geschikt voor vacuüm koelen en daarom beschikken we ook over warme cellen voor producten die niet gekoeld mogen worden," vervolgt René.

Consument
De economie trekt aan, de werkloosheid daalt en consumenten geven meer geld uit. "Dat merken wij ook erg goed. We zien dat er meer luxe producten worden geïmporteerd. Jaren geleden werden er niet zoveel ananassen ingevlogen en met de aantrekkende economie zien we dat ook veranderen. We zien ook dat consumenten steeds strengere eisen stellen aan een hoogwaardig product. Om de kwaliteit van de producten hoog te houden, zorgen onze mensen 24/7 voor een vlotte doorstroming. Alleen op nieuwsjaarsdag zijn we gesloten." Uitdagingen
Voor dit jaar heeft IPHandlers nog wel een aantal uitdagingen. Schiphol is een van de grootste luchthavens van Europa, maar zit op dit moment aan het maximaal aantal slots. "Er zijn op dit moment geen mogelijkheden voor Schiphol om uit te breiden, dat maakt het voor ons lastiger om groei te realiseren. Schiphol wil passagiers meer aansporen om via alternatieve luchthavens te laten vliegen zodat er meer ruimte komt voor de luchtvracht. Naast de luchtvracht handelen wij ook zeecontainers af voor onze klanten", sluit René mee af.

IPHandlers kunt u op Fruit Logistica vinden in Hal 26 stand C21.

Voor meer informatie:
IPHandlers BV
Noordpolderweg 20
1432 JH Aalsmeer
T: +31 297 747 200

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018