Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Heegsma:

“Kwaliteitsproblemen in peen houden niet op bij de grens”

Tholen - Na een redelijk levendige handel in de late herfst is het nieuwe jaar in de wortelhandel rustig begonnen. "We zitten op het ogenblik in de omschakeling van afland gerooide peen naar koelhuispeen en dat betekent dat de prijzen omhoog gaan. Daarop wordt nog terughoudend gereageerd in de markt", vertelt Kees Heegsma, vollegrondsgroentenhandelaar in Lemmer. "Ook de volumes die einde vorig jaar naar Afrika gingen zijn minder geworden. Vanuit verschillende bestemmingen vanuit Europa is wel vraag. Er gaan echter nog geen grote volumes weg."

Kwaliteit
De kwaliteit van de peen is wisselend. Kees: "Door de natte herfst zijn er lokaal problemen ontstaan. In een straal van 10 km kunnen al forse verschillen met betrekking tot kwaliteit zijn a.g.v. de plaatselijk grote neerslag afgelopen herfst." 
Peen van mindere kwaliteit kan ook minder goed bewaard worden en het is lastiger om daarvoor de juiste afnemers te vinden, vertelt Kees. "Supermarkten zitten er niet op te wachten. Maar de problemen houden natuurlijk niet op bij de grens. Ook in Noord-Duitsland zijn er problemen en ik heb vernomen dat in Tsjechiƫ peen in de grond is blijven zitten. Dat biedt dus ook weer kansen voor de partijen van goede kwaliteit welke ook voldoende in de koelhuizen zijn opgeslagen.
 


Voor meer informatie:
Kees Heegsma
Heegsma BV
Straatweg 74
8531 PZ Lemmer
T +31(0)514 56 92 24
F +31(0)514 56 93 97
M 06 53 24 48 28
E info@heegsmabv.nl
W www.heegsmabv.nl