Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuw Zweeds onderzoek onthult:

Bananen grootste boosdoener voedselverspilling

Volgens nieuw onderzoek naar voedselverspilling van de Universiteit van Karlstad zijn bananen het meest verspilde product in supermarkten. Onderzoekers maten het voedselafval in de productensectie van drie supermarkten om de zeven ergste overtreders te identificeren op basis van drie factoren: weggegooide hoeveelheid, de klimaatimpact van dit afval en het financiŰle verlies voor winkels.

De ge´dentificeerde items, waaronder appelen, tomaten, sla, pepers, peren en druiven, vertegenwoordigden bijna de helft van het totale voedselafval van de winkels. Sla alleen vertegenwoordigde 17 procent van de kosten van het afval.
Vorig jaar heeft Noorwegen een doel gesteld om voedselverspilling in 2030 te halveren. Het land heeft verschillende initiatieven aangekondigd om bij te dragen tot deze vermindering, waaronder programma's die voedseldonaties organiseren voor liefdadigheidsorganisaties en een overgang van 'gebruik vˇˇr'-datums naar "beste op'-datums.

Volgens een artikel van organicauthority.com wordt naar schatting een derde van het voedsel wereldwijd verspild. In de welvaartslanden vindt ongeveer 40 procent van de verspilling plaats op retail- en consumentenniveau. Meer in het algemeen, op retailniveau, worden grote hoeveelheden voedsel verspild door te veel nadruk te leggen op het uiterlijk van het product.


Publicatiedatum: 15-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*