Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chinese kastanjes klaar voor Europese markt

"Kastanjes zijn een seizoensgebonden product. Onder normale weersomstandigheden begint het seizoen elk jaar rond september en loopt het af rond het Chinese lentefestival. Het seizoen loopt nu al door het hele land op zijn einde. In vergelijking met 2016 is de exportprijs van 2017 met ongeveer 5% afgenomen. Dit komt voornamelijk omdat de oogst iets is toegenomen," zegt Sun Chengyong van Qingdao Sino-World International Trading.


Verse kastanjes


Kastanjes aan bomen


Kastanjes op de weegschaal

"We hebben twee faciliteiten in Liaoning en Shandong. Dit zijn de belangrijkste teeltgebieden voor kastanjes. Naast kastanjes verwerken we ook verschillende soorten diepvriesgroenten. Onze faciliteiten zijn in staat om per jaar tussen de 6.000 en 7.000 ton te verwerken. De producten waar we onze kastanjes in verwerken worden via de havens Dalian en Qingdao voornamelijk geëxporteerd naar de VS, Canada, Japan, Zuid-Korea en Europese landen."

"Al vele jaren lang is in de exportmarkten de superieure kwaliteit van Chinese kastanjes bekend. Onze kastanjes zijn zo goed wegens twee redenen. Ten eerste heeft China een gunstige natuurlijke omgeving voor de teelt van kastanjes. De totale opbrengst van de Chinese kastanjesector heeft een aandeel van 80% in de wereldwijde productie van kastanjes. Ten tweede zijn de prijzen van Chinese kastanjes lager dan die van landen als Zuid-Korea, Japan en Italië, waar kastanjes alleen op kleine schaal worden geteeld."

Kastanjes in zakken 


Kastanjes, die gereed zijn om te worden verwerkt


Gepelde kastanjes

"We hebben al meer dan 20 jaar ervaring met de export van kastanjes. Ook gelden we al een van de beste bedrijven van het land. Daarom zijn we voldoende in staat om aan de diverse eisen van de klant tegemoet te komen. We kunnen bovendien de kwaliteit van ons product en een goede leveringsketen garanderen. Dit komt omdat we alleen gebruik maken van de meest verse kastanjes. Onze faciliteiten kunnen per dag zo'n 100 ton verwerken en bevinden zich vlak bij de havens."


Biologische zoete kastanjes


Diepvriesgroenten

"In de afgelopen jaren is de vraag vanuit de Europese markt naar kastanjes steeds sterker geworden. Omdat er in Europa slechts een paar gebieden zijn, die geschikt zijn voor de kastanjeteelt, kunnen Europese landen nooit aan hun eigen vraag voldoen. Dit stelt ons in staat om naar nieuwe exportmogelijkheden te zoeken." 

Qingdao Sino-World International Trading is aanwezig op Fruit Logistica Berlijn op standnummer 6.20D-02a.

Sun Chengyong - General Manager
Qingdao Sino-World International Trading Co.,LTD.
Main phone: +86 532 8388 9326
Mobile phone: +86 139 639 56960
Fax: +86 532 8388 9328

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018