Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

ICA boekt meer omzet

4% meer omzet voor Tesco in Ierland

VK: afname in omzet in derde kwartaal M&S
De Britse retailer Marks & Spencer had in zijn thuismarkt in het derde kwartaal een afname in like-for-like-omzet van 1,4%. De categorie voor voedingsmiddelen daalde met 0,4% en die van kleding en huishoudelijke goederen met 2,8%. De totale groepsomzet daalde met 0,1%, terwijl de internationale omzet met 9,8% afnam.
Bron: esmmagazine.com

Ierse leverancier verhuist naar Londen
O'Kane Irish Foods, dat de grootste importeur van Ierse voedingsmiddelen in het Verenigd Koninkrijk is, is naar een nieuwe locatie in Londen verhuisd. Op deze manier wil het bedrijf zijn online activiteiten uitbreiden. YourIrishshop.com, valt als dochteronderneming volledig onder de paraplu van O'Kane Irish Foods en levert aan Tesco, Sainsbury's, Morrisons en ASDA.
Bron: logisticsmanager.com

Zweden: meer omzet in december voor ICA
De Zweedse retailer ICA had in december een omzettoename van 4,3% tot SEK 10,95 miljard (€1,12 miljard). De like-for-like-omzet steeg met 3,6%. De kerstperiode zorgde voor meer omzet in december. In november stond de omzet nog op SEK 9,17 miljard (€930 miljoen). De jaaromzet voor 2017 staat op SEK 114,3 miljard (€11,6 miljard), wat jaar op jaar een toename is van 3,1%.
Bron: esmmagazine.com

Frankrijk: Auchan voegt Nutri-Score-label aan huismerk toe
Auchan heeft de verpakking van zijn huismerkproducten aangepast met het Nutri-Score-la bel. De nieuwe labels volgen nadat de Franse overheid had bepaald dat retailers in het vierde kwartaal van 2017 vrijwillig het Nutri-Score-label aan hun verpakking toe mogen voegen. Hierdoor moet het voor consumenten duidelijker worden wat de voedingswaarden van de producten zijn. Ook staat het Nutri-Score-initiatief gelijk aan de eigen Vision 2025-strategie van Auchan om gezonde en lokale producten aan te bieden.
Bron: retailanalysis.igd.com

Japan: minder omzet bij 7-Eleven
De Japanse retailgroep Seven & i Holdings had met zijn buurtwinkelketen in het thuisland een tragere omzet in het derde kwartaal. Jarenlang had de groep voortdurende omzetgroei, wat nu echter lijkt af te nemen. Dit baart 7-Eleven zorgen, omdat het buurtwinkelsegment lange tijd compenseerde voor de tegenvallende resultaten bij de warenhuizen en supermarkten van de retailgroep. In het buitenland was sprake van sterkere resultaten, waardoor alsnog een winsttoename van 9,5% werd bereikt.
Bron: businesstimes.com.sg

Meer omzet voor Australische retailsector in november
De totale retailomzet van Australië nam in november met 1,2% toe tot AU$26,4 miljard (€17,3 miljard). De omzet bij de supermarktsector steeg met 0,2%, terwijl die van de horeca, warenhuizen en kledingretail toenam met respectievelijk 0,4%, 0,4% en 0,2%.
Bron: markets.businessinsider.com

4% meer omzet voor Tesco in Ierland
De like-for-like-omzet van Tesco in Ierland nam tijdens de kerstperiode met 4% toe ten opzichte van dezelfde periode in 2016. De retailgroep had in de periode van 19 weken tot 6 januari de grootste stijging in marktaandeel sinds vijf jaar.
Bron: rte.ie

VS: Aldi plant winkels in Silver Spring Township
Aldi wil volgend jaar een nieuwe winkel openen in Cumberland County. Jeff Baehr, de onderdirecteur voor de Amerikaanse Aldi Frederick-afdeling, gaf aan dat Aldi bezig is met de eerste stadia van een nieuwe winkel in Silver Spring Township.
Bron: cpbj.com

VS: ShopRite breidt programma voor gratis fruit uit
ShopRite Supermarkets, Inc. gaat in alle locaties het Kids Club-programma uitbreiden. Met Kids Club deelt de keten bij zijn vestigingen gratis fruit voor kinderen uit. Op deze manier wil de keten kinderen stimuleren om gezonder te snacken.
Bron: hudsonvalleynewsnetwork.com

VS: Price Chopper heeft thuisbezorging in Utica

Price Chopper breidt zijn service voor thuisbezorging uit naar de regio's van Utica, Fulton, Oswego and Poughkeepsie. Consumenten in Utica kunnen nu hun boodschappen bestellen via shop.pricechopper.com, waarna deze dezelfde dag nog worden bezorgd.
Bron: wktv.com

VS: SuperValu heeft meer omzet in derde kwartaal
SuperValu heeft sterke resultaten behaald in zijn derde kwartaal. In deze periode werd er meer netto omzet gegenereerd. Bovendien werd aan het begin van het vierde kwartaal de overname van AG Florida afgerond. Volgens CEO Mark Gross werd het voorbereidend werk voor deze overname in het derde kwartaal uitgevoerd. "In combinatie met de overname eerder dit jaar van Unified Grocers laat dit zien hoe we onze groothandelstak strategisch uit willen bouwen. We zijn erg tevreden over hoe Unified wordt geïntegreerd en over de vooruitgang die we in deze sector hebben geboekt."
Bron: delimarketnews.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018