Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kinderen leren programmeren tijdens het Kids Tech Event bij JEM-id.

De échte toekomst van de AGF- en sierteeltsector

Afgelopen zaterdag stond bij softwarebedrijf JEM-id alles in het teken van kids en tech. Meer dan 60 kinderen werden uitgenodigd om een kijkje in de toekomst te nemen. Ze werden geïnspireerd om spelenderwijs te leren programmeren, vlogs op te nemen en kennis te maken met bestuurbare robots. Deze creatieve whizzkids zijn de toekomst. Ze zullen zich later bezig gaan houden met innovaties in o.a. de AGF- en sierteeltsector.

In het laatste weekend van de kerstvakantie waren kinderen van klanten welkom bij JEM-id. De kinderen werden zaterdagochtend enthousiast gemaakt voor het software-vak en de nieuwste technieken. De kids werden welkom geheten en vervolgens verdeeld in drie groepen. Per groep gingen ze aan de slag met Apps, Robots en Vlogs. 



Programmeren via apps
Met begeleiding en uitleg van de medewerkers van de software-afdeling van JEM-id kregen de kinderen tips om te leren programmeren. Via de leuke app 'Ko de Kraker', stuurden de jongste kids via instructies, zoals 'links, rechts en rechtdoor', een vogel naar een walnoot. Via de applicatie 'Scratch' leerden kids spelenderwijs een kleine applicatie maken door middel van codes (acties) aan elkaar te koppelen. Met het strategische spelletje 'Cargo Bot' moest een puzzel worden opgelost. Verder waren de kids druk bezig met apps zoals: 'Turtle!', 'Small Basic' en 'Frozen', waarbij zij op een speelse wijze leerden programmeren.
''Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met programmeren en nieuwe technieken, zij zijn immers de toekomst'' zegt Merel Barendse van JEM-id.



Robots
Via DigiTecH konden kids zelf Lego-robots in elkaar zetten en deze via apps op tablets besturen. Bij dit onderdeel gingen zij aan de slag met o.a. Dash&Dot, Lego WeDo, Lego Mindstorms en Minecraft. Door te doen en te ontdekken, leerden ze meer over de technieken van deze tijd en de toekomst. 



Vlogs en bios
Omdat ook vloggen in deze tijd niet meer weg te denken is, werden de kinderen door de marketingdames van JEM-id geholpen met het maken van een eigen vlog. Na het opnemen van de vlog was er gelegenheid om de video's te bewerken. ''Enzo Knol en Joy van BeautyNezz krijgen serieuze concurrentie, want er zaten natuurtalenten tussen'', aldus Ellen Samwel van JEM-id. Tussendoor konden de kids in de JEM-id bios vlogs bekijken.

Kortom, de kids wisten zich meer dan prima te vermaken tijdens het evenement. Ze gingen niet met lege handen naar huis, ze ontvingen een leuke goodiebag.


Voor meer informatie:
JEM-id BV
Grote Waard 80
2675 RZ Honselersdijk
T: 0174 64 26 22
Publicatiedatum: