Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Update Belgische citrusimport

"Grapefruitseizoen om snel te vergeten"

Tholen - Cédric Geens van importbedrijf W. Jockheere uit Brussel noemt het seizoen van de Florida-grapefruit "een seizoen om snel te vergeten". Vorig jaar raasde orkaan Irma over het gebied en richtte veel schade aan. Van de grapefruits bleef weinig over. 

"Het is ontzettend moeilijk om in Florida nog grapefruits te vinden. Er is zeer weinig volume beschikbaar: naar schatting 60 tot 70% minder dan normaal. Daarbij is de kwaliteit dit jaar ook niet top. Je kunt duidelijk zien dat de grapefruits het zwaar hebben gehad."

Verder ziet Cédric weinig bijzonderheden op de markt. "Ik denk dat we ons in een stabiele periode bevinden. Er zijn geen verrassingen van Spaanse kant en ook de oogsten waren dit jaar normaal."

Dat er weinig bijzonders gebeurt op de Belgische citrusmarkt wordt bevestigd door Peter Maes van Zeghers N.V. "Eigenlijk is het op alle fronten rustig: bij de sinaasappels, bij de clementines... Hoe dit komt, weet ik ook niet. Bij de clementines zitten we wel middenin de overgang van de Clemenules naar andere variëteiten zoals de Tango."

Bij de ananas, die ook door Zeghers worden geïmporteerd, gebeurt de laatste twee weken ook niet veel. "Dit komt vooral door de kwaliteit. Deze liet de laatste twee weken te wensen over."

Voor meer informatie:
W. Jonckheere SPRL

W. Jonckheere is volgende maand aanwezig op de FruitLogistica. Zij zijn te vinden in hal 6.2/D-07.
Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018