Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Update Belgische citrusimport

"Grapefruitseizoen om snel te vergeten"

Tholen - Cédric Geens van importbedrijf W. Jockheere uit Brussel noemt het seizoen van de Florida-grapefruit "een seizoen om snel te vergeten". Vorig jaar raasde orkaan Irma over het gebied en richtte veel schade aan. Van de grapefruits bleef weinig over. 

"Het is ontzettend moeilijk om in Florida nog grapefruits te vinden. Er is zeer weinig volume beschikbaar: naar schatting 60 tot 70% minder dan normaal. Daarbij is de kwaliteit dit jaar ook niet top. Je kunt duidelijk zien dat de grapefruits het zwaar hebben gehad."

Verder ziet Cédric weinig bijzonderheden op de markt. "Ik denk dat we ons in een stabiele periode bevinden. Er zijn geen verrassingen van Spaanse kant en ook de oogsten waren dit jaar normaal."

Dat er weinig bijzonders gebeurt op de Belgische citrusmarkt wordt bevestigd door Peter Maes van Zeghers N.V. "Eigenlijk is het op alle fronten rustig: bij de sinaasappels, bij de clementines... Hoe dit komt, weet ik ook niet. Bij de clementines zitten we wel middenin de overgang van de Clemenules naar andere variëteiten zoals de Tango."

Bij de ananas, die ook door Zeghers worden geïmporteerd, gebeurt de laatste twee weken ook niet veel. "Dit komt vooral door de kwaliteit. Deze liet de laatste twee weken te wensen over."

Voor meer informatie:
W. Jonckheere SPRL

W. Jonckheere is volgende maand aanwezig op de FruitLogistica. Zij zijn te vinden in hal 6.2/D-07.