Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telers optimistisch

Markt Siciliaanse citroenen stabiel

Het lijkt er op dat de piek van het citrusseizoen is bereikt en Salvatore Scarcella, directeur van een van de belangrijkste coöperaties, maakt de balans op.


Archieffoto

"Het citrusseizoen is ongeveer een maand geleden van start gegaan en verloopt op een rustige manier. De interdonato citroen is aan de productie toegevoegd en deze is al voltooid en zorgt voor redelijke resultaten. Ook de primofiore citroen doet het goed dit seizoen en we hopen dat dit de komende maanden doorzet," zegt Scarcella.


Salvatore Scarcella

"Op dit moment wordt het citrus geteeld op ongeveer 500 hectare, maar we verwachten dat dit in de loop van de tijd verder groeit zodat we kunnen voldoen aan de stijgende vraag," zegt Scarcella.

Belangrijke elementen voor de evaluatie van het seizoen worden vertegenwoordigd door buitenlandse markten en concurrenten. "Wat betreft de markt kunnen we zeggen dat de populariteit van onze citroen zich uitbreidt naar andere landen, bijvoorbeeld in Oost-Europa. Graag willen we ons product ook in Engeland en Frankrijk op de markt brengen, maar we weten dat daar andere spelers zijn die een groot deel van de markt in handen hebben," legt Scarcella uit.



"Ten slotte zijn we van mening dat de kwaliteit van onze citroen meer waarde toevoegt aan het product in vergelijking met dat van concurrerende landen. Het is dan ook in ons voordeel dat maar weinigen citroenen van zulke goede kwaliteit verkopen," zeg Scarcella.

Publicatiedatum: