Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Telers optimistisch

Markt Siciliaanse citroenen stabiel

Het lijkt er op dat de piek van het citrusseizoen is bereikt en Salvatore Scarcella, directeur van een van de belangrijkste coöperaties, maakt de balans op.


Archieffoto

"Het citrusseizoen is ongeveer een maand geleden van start gegaan en verloopt op een rustige manier. De interdonato citroen is aan de productie toegevoegd en deze is al voltooid en zorgt voor redelijke resultaten. Ook de primofiore citroen doet het goed dit seizoen en we hopen dat dit de komende maanden doorzet," zegt Scarcella.


Salvatore Scarcella

"Op dit moment wordt het citrus geteeld op ongeveer 500 hectare, maar we verwachten dat dit in de loop van de tijd verder groeit zodat we kunnen voldoen aan de stijgende vraag," zegt Scarcella.

Belangrijke elementen voor de evaluatie van het seizoen worden vertegenwoordigd door buitenlandse markten en concurrenten. "Wat betreft de markt kunnen we zeggen dat de populariteit van onze citroen zich uitbreidt naar andere landen, bijvoorbeeld in Oost-Europa. Graag willen we ons product ook in Engeland en Frankrijk op de markt brengen, maar we weten dat daar andere spelers zijn die een groot deel van de markt in handen hebben," legt Scarcella uit."Ten slotte zijn we van mening dat de kwaliteit van onze citroen meer waarde toevoegt aan het product in vergelijking met dat van concurrerende landen. Het is dan ook in ons voordeel dat maar weinigen citroenen van zulke goede kwaliteit verkopen," zeg Scarcella.


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018