Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Preferentiële importheffingen Vietnam vanaf 2018 geldig

De regering van Vietnam heeft recent tien decreten uitgevaardigd voor de implementatie van de preferentiële importheffingen die het overeengekomen is in vrijhandelsverdragen met diverse partners. 

De preferentiële importheffingen voor 2018 laten een paar bijzonderheden zien. In de decreten worden de speciale preferentiële importtarieven omschreven die Vietnam voor haar partners zal hanteren, evenals een gedetailleerde tabellen voor alle goederen die hiervoor in aanmerking komen. 

De tien decreten zijn per 1 januari 2018 in werking getreden en gelden voor de periode van 2018 tot 2022. De decreten 155 en 160 gelden echter voor de periode 2018 - 2023. 
3.720 belastingen worden in 2018 verlaagd, waaronder die op melk, chemicaliën, papier, ijzer, staal en machines

Overeenkomstig AIFTA, zal 59% van de tarieven in 2018 worden verlaagd met een focus op bewerkt vlees, visserijproducten, groenten en fruit.

In een artikel op vietnamnet over het effect van de tariefverlagingen legt Pham Tuan Anh uit dat deze een aanzienlijke impact op de goederenprijzen zullen hebben dit jaar. "De meeste vrijhandelsverdragen verkeren momenteel echter in de laatste fase van implementatie en de waardevermindering is niet zo groot als eerder waardoor het effect minder sterk zal zijn," aldus Pham Tuan Anh.

Klik hier voor de lijst van decreten en een gedetailleerd overzicht van het nieuwe importheffingenbeleid van Vietnam

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018