Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rheinland-Pfalz en Nordrhein-Westfalen willen samenwerken bij de fruitteelt

Rheinland-Pfalz en Nordrhein-Westfalen willen nauw gaan samenwerken bij de fruitteelt. Dat zijn Andy Becht en dr. Heinrich Bottermann, de staatssecretarissen van de landbouwministeries van Rheinland-Pfalz en Nordrhein-Westfalen, onlangs overeengekomen bij een gesprek in het competentiecentrum voor tuinbouw (KoGa) in Klein-Altendorf.


Foto: pixabay

Een planningsgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de ministeries en de belangenverenigingen zullen aan een concept voor een heroriƫntering van het KoGa werken. Volgens de opvatting van staatssecretaris Bottermann zal het kader voor de fruitteelt drastisch veranderen door de klimaatverandering. "Het komt er niet meer alleen op aan oplossingen te vinden voor afzonderlijke ziektes zoals appelschurft. In plaats daarvan moet de fruitteeltadvisering de bedrijven helpen bij de invoering van compleet nieuwe productie- en distributiesystemen", zei Bottermann.

Een net zo belangrijkere veroorzaker van veranderingen zal de digitalisering zijn, aldus staatssecretaris Becht. "Sensortechnologie in combinatie met precisiesturing zal de bedrijven voor nieuwe uitdagingen stellen, maar hen tegelijkertijd helpen bij de besparing op beschermingsmiddelen", aldus Becht.
Publicatiedatum: