Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Papajamarkt is stabiel

Exotische AGF zoals mango's, avocado's en papaja zijn tegenwoordig in grote hoeveelheden verkrijgbaar. Waar de markt voor sommige exoten na de feestdagen snel kleiner wordt, is dit bij papaja's niet het geval. De beschikbare hoeveelheid en de prijzen blijven grotendeels continue stabiel, zo blijkt uit een enquête onder verschillende Duitse handelaren.

Over het algemeen zijn er drie hoofdrassen op de markt: de Formosa, de Solo en de Golden. Gerijpte scheepswaren weten zich momenteel niet goed staande te houden tegenover de ingevlogen papaja's en zijn hoofdzakelijk in de schappen van de kleine supermarkten en bij de vakhandel verkrijgbaar. De huidige leveringsprijzen voor ingevlogen waren schommelen tussen de 20 en 25 euro per 7,5 kg voor Formosa tegenover 14-16 euro voor de kleine verpakkingen (4,5 kg.). De Golden papaja's worden momenteel voor 13-15 euro per 3,5 kg aangeboden. 

Stabiliteit & het hele jaar door aanbod
Tijdens de kerstperiode was het aanbod echter deels beperkt. Als gevolg daarvan was er op sommige plaatsen sprak van zendingen die niet het gebruikelijke kwaliteitsniveau hadden. Over het algemeen was de kwaliteit echter helemaal in orde en was er weinig uitval rond de kerst. Ook het beschikbare aanbod is nu weer op pijl.

Papaja's worden geteeld in landen zoals Mexico, Ghana, Ecuador, de Dominicaanse Republiek en zelfs Spanje. De meerderheid van de Duitse fruitagentschappen neemt haar ingevlogen papaja's echter hoofdzakelijk uit Brazilië af. Papaja's worden tegenwoordig vrijwel het hele jaar door aangeboden, hoewel de handelaren tussen augustus en november een schaarste opmerken.
Publicatiedatum: