Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boerenkool is een trendgroente

Het is boerenkooltijd! Het hoofdseizoen van de kool met de gekrulde bladeren loopt nog tot in maart, aldus de 'Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer' (Bonn).

Naast de klassieke gerechten met gekookte boerenkool zijn sinds enkele jaren ook andere toepassingsmogelijkheden van de groente populair geworden. Een trend uit de VS heeft ook Europa bereikt: 'kale', zoals boerenkool in de VS genoemd wordt, wordt daar als chips of ook als smoothie in grote hoeveelheden geconsumeerd. Dit is vooral te danken aan de waardevolle inhoudsstoffen van de kool. Provitamine A en vitamine C, kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer zijn naast ballaststoffen de belangrijkste waardevolle inhoudsstoffen.

In het Duitse Rheinland wordt boerenkool de hele winter door vers geoogst. Daarbij worden zowel losse bladeren alsook de complete kroppen ter verkoop aangeboden. De consumenten moeten het bladgroen van de steeltjes af halen en na het wassen snijden. Er wordt echter steeds vaker reeds gesneden en in plastic zakjes verpakte boerenkool aangeboden, wat zorgt voor minder werk.

Verse boerenkool verwelkt zeer snel, daarom kan men boerenkool het beste zo snel mogelijk verwerken. Als opslaan noodzakelijks is, kan men de verse boerenkool het beste in een plastic zakje bij lage temperaturen bewaren.

Een groot deel van het boerenkoolareaal in het Rheinland is voor de diepvriesindustrie bestemd. Als het een keer snel moet gaan, kan men dus ook prima teruggrijpen op diepgevroren boerenkool uit het Rheinland.

Publicatiedatum: