Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China: Zachtvlezige gember populair

"Gember met zacht vlees is en nieuwe gembersoort die in de afgelopen jaren werd geïntroduceerd vanuit Taiwan. De gembersoort past zich goed aan, produceert minder bloemen en heeft een hoge opbrengst. De teeltgebieden voor dit gemberras bevinden zich voornamelijk in de omgeving van Fujian en Guangxi. Onder normale weersomstandigheden wordt de gember aangeplant in maart of begin april. In de periode van medio augustus tot december kan de gember worden geoogst, afhankelijk van of de gember geschikt moet zijn voor consumptie of moet worden verwerkt in andere producten," zegt Ye Qiaowei van Fujian Fresh Harvest Trade Co., Ltd.

Vers geoogste gember

Gember op een sorteerlijn

"In 2017 werd in Guangxi het areaal voor de gemberteelt uitgebreid. Het seizoen had echter te maken met extreme weersomstandigheden, waardoor uiteindelijk de opbrengst even groot was als in het vorige seizoen. Op basis van prognoses zal de sector in Guangxi een volume aan verse gember exporteren dat even groot of misschien iets kleiner is als vorig jaar. De exportprijs nam in juli en augustus ten opzichte van vorig jaar iets toe. Later in het seizoen komt het aanbod voor de gemberexport onder druk te staan. Dit komt vooral door de sterk verminderde gemberproductie in Angiu in Shandong, die werd veroorzaakt door de grote hoeveelheid neerslag en de hoge temperaturen."


Zachtvlezige gember

"De positie op de markt voor gember uit Guangxi wordt versterkt door drie verschillende factoren. Ten eerste heeft de gember uit Guangxi minder vezels dan die van Anqiu. Daardoor is de gember uit Guangxi makkelijker te verwerken. Ook is de smaak beter. De tweede factor heeft te maken met de natuurlijke omgeving van Guangxi. Die is beter geschikt voor de gemberteelt in verband met het aantal uren aan zonlicht en de hoeveelheid neerslag. De derde factor heeft te maken met hoe telers in Guangxi beter tegemoet kunnen komen aan de vereisten van de exportmarkt met betrekking tot residu van gewasbeschermingsmiddelen."


Oude gember

"Ons bedrijf bezit in Fujian 20 hectare voor de teelt van gember. De groei van gember is afhankelijk van natuurlijke omstandigheden, zoals het klimaat en de grond. Naast onze eigen teelt kopen we daarom ook gember in van andere telers in de regio Guangxi. Op dit moment leveren onze gember direct aan de kuststeden Fujian en Guangdong. Tegelijkertijd komt onze gember via grote exporteurs in markten als Japan, Zuid-Oost-Azië en Europa terecht. In de toekomst willen we direct naar het lagere marktsegment in Zuidoost Azië exporteren. Ook hopen we online activiteiten te ontwikkelen. Ik denk dat onze verse gember door een goed aanbod en de unieke soort zich ver over de wereld zal verspreiden."

Ye Qiaowei
Fujian Fresh Harvest Trade Co., Ltd.
Contact number +86 152 6013 2603

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018