Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weinig beweging op Belgische aardappelmarkt

Tholen - Vorig jaar startte aardappelgroothandel RTL Patat uit Menen de eerste Belgische aardappelpool. In Nederland bestaat dit al langer. Eigenaar Rik Tanghe vertelt hoe de zaken ervoor staan. "Inmiddels hebben meerdere telers zich bij ons ingeschreven. Ons doel is om boven de gemiddelde dagprijs uit te komen. Dit jaar is dat gezien de lage dagprijs en de moeilijke marktomstandigheden erg lastig. Ik heb nog steeds goede hoop op een prijsverandering aan het einde van het seizoen, met name door de goede kwaliteit van de aardappelen."



In BelgiĆ« gaat er de laatste jaren meer via contractverkoop. Het grootste deel is bestemd voor de industrie. Voor een handelaar vormt dit een behoorlijke uitdaging, want het is moeilijk om de contractprijs te overstijgen. Rik: "Er is weinig tot geen daghandel. Er gebeurt bijna niks en de meeste telers hebben een afwachtende houding aangenomen. Voor de export gaat er hier en daar wel wat weg, zowel overzee als binnen Europa. Dit is echter niet noemenswaardig." 

Naast de Belgische locatie heeft RTL Patat ook een vestiging in Breskens, Nederland. Deze locatie draait voornamelijk op uien, bestemd voor de export.

Voor meer informatie:
RTL Patat