Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italië krijgt supermarkt die gerund wordt door consumenten

Billa breidt uit

Record in jaaromzet voor Vietnamese retailsector
De Vietnamese retailsector nam qua omzet in 2017 toe met 10,9%. Hiermee kwam de sector tot het recordbedrag van $129,6 miljard (€108,1 miljard). Het resultaat kwam met name tot stand door de toestroom van buitenlandse retailers en de groeiende koopkracht van de middenklasse.. Supermarkten en buurtwinkels verkopen hun versproducten voor prijzen die 20% tot 30% hoger liggen dan in traditionele markten. Ook neemt het aantal winkels met een biologisch assortiment toe.
Bron: asia.nikkei.com

Billa breidt uit in Oostenrijk
De Oostenrijkse keten Billa, die onder beheer valt van de Duitse Rewe Group, heeft in 2017 eenendertig nieuwe winkels geopend. Ook heeft de keten nog eens vierentachtig vestigingen gerenoveerd. Aan het einde van het jaar had Billa in Oostenrijk een netwerk van 1.069 vestigingen. De keten is van plan om zich te profileren tot een all round winkel voor Oostenrijkse huishoudens en blijft daarom zijn winkels en dienstverleningen uitbreiden.
Bron: retailanalysis.igd.com

Italië krijgt supermarkt die gerund wordt door consumenten

Bologna wordt de eerste Italiaanse stad die een supermarkt krijgt die geheel gerund wordt door de klanten die er langskomen. De Camilla-gemeenschapswinkel wordt beheerd door vrijwilligers die werken als zakenpartners, producenten, kassamadewerkers, magazijnmedewerkers en uiteindelijk ook zelf klant zijn. De nieuwe supermarkt krijgt zijn voedingsmiddelen door middel van een gesloten netwerk van coöperaties.
Bron: esmmagazine.com

Japan: Aeon heeft hogere kwartaalwinst door reorganisatie
Het Japanse Aeon Co Ltd had in het derde kwartaal een winsttoename van 37%. De reden hiervoor is de reorganisatie van de retailgroep, die voor meer omzet heeft gezorgd bij de warenhuizen van Aeon. Aeon heeft onder andere zijn winkels gemoderniseerd. De retailgroep was veel marktaandeel verloren aan gespecialiseerde winkels voor elektronica en kleding.
Bron: in.reuters.com

VK: Sainsbury's groeit met buurtwinkel- en online segment
Sainsbury's had in het derde kwartaal een toename in like-for-like-omzet van 1,1%. Het derde kwartaal loopt volgens het fiscale jaar van Sainsbury's in de 15 weken tot 6 januari. De omzet van het supermarktsegment steeg in deze periode met 2,3%. Het buurtwinkelsegment en het online segment hadden een forse toename in omzet van respectievelijk 7,2% en 8,2%. De totale groei aan retailomzet liep voor op die van het tweede kwartaal (1,4%), maar liep ook achter op die van het eerste (3,0%).
Bron: esmmagazine.com

Brazilië: retailomzetstijging in november
De omzet van de Braziliaanse retailsector steeg in november ten opzichte van oktober met 0,7%. Vijf van de acht verschillende retailsectoren hadden een toegenomen jaaromzet. Hypermarkten, supermarkten, drank, tabak en voedingsmiddelen hadden als gezamenlijke sector een omzetstijging van 5,2%.
Bron: markets.businessinsider.com

India: Amazon verkoopt lokale producten
Amazon maakt zich klaar om lokaal geproduceerde voedingsmiddelen in het assortiment in India op te nemen. In juli 2017 kreeg Amazon van de Indiase overheid toestemming om $500 miljoen (€416,9 miljoen) te investeren in een Indiase dochteronderneming. In de komende vijf jaar wordt dit geld gebruikt om lokaal geproduceerde en verpakte producten als huismerk te verkopen. Dit gebeurt zowel via online kanalen als via fysieke winkels. De categorie voor voedingsmiddelen is de enige categorie waarmee Amazon direct aan consumenten producten mag verkopen. Deze producten moeten verplicht van lokale producenten afkomstig zijn.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Grocery Outlet opent dit jaar 25 winkels

De discountketen Grocery Outlet is van plan om in 2018 vijfentwintig nieuwe vestigingen te openen. De nieuwe winkels gaan in bedrijf in regio's waar de keten al actief is, zoals Californië, Oregon, Washington, Idaho, Nevada en Pennsylvania. Veertien nieuwe vestigingen worden geopend in Los Angeles. Grocery Outlet is een onafhankelijke winkelketen, die het grootste deel van zijn waren verkrijgt door tegen forse kortingen overschotten van producenten over te nemen. Hierdoor kan de keten prijzen voor consumenten hanteren die 40% tot 70% lager liggen dan bij die van gevestigde retailers.
Bron: fooddive.com

VS: Target verhoogt winstverwachting
Target heeft de prognoses voor zijn kwartaalwinst en omzet naar boven bijgesteld. In november en december zag Target zowel het winkelverkeer als de online omzet fors toenemen. DE Amerikaanse retailer is nu op streek voor het beste kwartaal sinds vijf jaar. Volgens Target steeg de vergelijkende winkelomzet in december en november met 3,4%. De toename in online omzet was op weg om voor het vierde jaar op rij met meer dan 25% toe te nemen.
Bron: reuters.com

VS: Sprouts breidt partnerschap met Instacart uit

Sprouts Farmers Market gaat zijn thuisbezorgdienst door middel van samenwerking met Instacart uitbreiden. Consumenten krijgen toegang tot duizenden versproducten en biologische producten via de site delivery.sprouts.com, de site van Instacart of via mobiele app. Producten worden binnen een of twee uur thuis afgeleverd, of kunnen aan de hand van een leveringsschema later in de week langs worden gebracht.
Bron: globenewswire.com

VS: Walmart breidt "Scan & Go" uit naar 100 nieuwe winkels
Walmart breidt in de VS zijn Scan & Go-technologie uit naar honderd extra winkels. Met Scan & Go kunnen consumenten hun boodschappen tijdens het winkelen inscannen en hiervoor betalen met een mobiele app. Hierdoor is het niet meer nodig om in een kassarij te staan. Een vergelijkbaar systeem wordt al gebruikt bij bepaalde locaties waar het Sam's Club-lidmaatschap van Walmart wordt toegepast. Ook is er geëxperimenteerd met het systeem in regio's waar Walmart een sterke aanwezigheid heeft, zoals Dallas-Fort Worth, Orlando en het noordwesten van Arkansas.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018