Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Girasole: citrus met geringe impact op milieu

"De afgelopen jaren hebben we ongeveer 3 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van nieuwe opslagfaciliteiten. Deze investering betaalt zich nu uit want we kunnen een breed scala aan citrus en zomerfruit verwerken."


Giovanni Scavo, verkoopmanager van Girasole

"We hebben de structuur van vier nieuwe machines aangepast en een kleinere machine is nu bestemd voor de verwerking van biologische producten." Dat zegt verkoopmanager van Girasole, Giovanni Scavo, tegen FreshPlaza. Het gaat goed met Girasole, mede dankzij de aankoop van een nieuw stuk land. De citrusbomen die getroffen zijn door een virus en de oudste citrusbomen zijn inmiddels vervangen.Een andere belangrijke factor is de samenwerking met nieuwe partners. Onlangs hebben drie telers zich bij de coöperatie aangesloten waardoor er 80 hectare citrusplantage is bijgekomen.

Voor Girasole is het citrusseizoen goed van start gegaan ondanks de droogte. Op dit moment zijn de temperaturen nog vrij hoog voor de tijd van het jaar en daarom wordt irrigatie uitgevoerd zodat er toch een product van hoge kwaliteit op de markt kan worden gebracht.Volgens Scavo gaat het goed met de citrusteelt. "Maar de hoge zomertemperaturen en het gebrek aan regen gaven wat tegenslagen. Ongeveer 40 % van product is klein, zelfs onder de 60 mm, maar toch is de kwaliteit goed, zoals die van de Siciliaanse rode sinaasappel. De maat voldoet niet aan de eisen van de groothandelsmarkten en dat heeft grote impact op de handel."Girasole maakt deel uit van het Consortium van Siciliaanse Rode Sinaasappels en op dit moment wordt er citrus geteeld op 300 hectare grond waarbij het milieu volledig wordt gerespecteerd. De coöperatie beschikt over een installatie voor hernieuwbare energie die het mogelijk maakt om zelfvoorzienend te zijn. Girasole is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van schone energie met een lage impact op het milieu.Er worden verschillende sinaasappelrassen op de markt gebracht, maar ook abrikozen, perziken en nectarines. "Om ons merk te promoten, nemen we deel aan de belangrijkste handelsbeurzen en investeren we in communicatie. Momenteel is 95% van onze referentiemarkt Italiaans. Toch zouden we ook buitenlandse markten kunnen aanboren want we beschikken over de belangrijkste certificeringen," concludeert Scavo.De producten worden verpakt in dozen van verschillende afmetingen en wordt voor 60% verkocht via groothandelsmarkten.

Contact:
Il Girasole Soc. Coop.
VIA Francesco Petrarca, 51
95047 Paternò (CT)
Tel./Fax: (+39) 095 623381
Mob.: (+39) 337 950732
Email: info@ilgirasolearance.com
Web: www.ilgirasolearance.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018