Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelafzet loopt goed voor telers aan de Niederelbe

Voor de fruittelers aan de Duitse Niederelbe verloopt het huidige seizoen erg goed. Net als alle Duitse fruittelers hebben ze volgens de 'Landvolk Pressedienst' geleden onder de moeilijke weersomstandigheden, maar de fruitbedrijven in het noorden werden minder hevig getroffen als hun collega's in de andere Duitse fruitteeltregio's. Zo lag de oogst met circa 200.000 ton slechts zo'n 30 procent onder het gemiddelde van andere jaren. Aan de Bodensee oogstten de fruittelers daarentegen slechts een kwart van een gemiddelde oogst en in het Rheinland was de opbrengst bijna 50 procent kleiner. De aanzienlijk kleinere oogst bracht de prijzen in beweging. Hier hebben de telers aan de Niederelbe van kunnen profiteren. 

"Na een ruïneus jaar komt er eindelijk weer meer geld in het laatje bij de fruitteeltbedrijven", zegt Ulrich Buchterkirch, voorzitter van de vakgroep fruitteelt van Landvolk Niedersachsen. Hij wijst er echter op dat sommige bedrijven helaas niet van deze positieve ontwikkeling kunnen profiteren aangezien ook aan de Niederelbe bij enkele bedrijven vrijwel de gehele oogst verloren is gegaan.



Marktwatchers gaan er vanuit dat de vaste prijzen voor appelen aan zullen houden. Met name voor het inmiddels belangrijkste appelras aan de Niederelbe, de Elstar, zien de verdere afzetkansen er goed uit. Dit zeer geliefde appelras is in andere Duitse regio's nauwelijks meer leverbaar.
Publicatiedatum: