Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Taco van der Louw, FreshRecruitment:

"AGF-bedrijven zouden in zoektocht naar kandidaten vaker buiten sector moeten kijken"

Tholen - De arbeidsmarkt in de AGF-sector kenmerkt zich momenteel door een enorme krapte. "Er zijn enorm veel vacatures. Veel mensen durven weer de stap naar een andere werkgever te maken en in januari is het wat dat betreft altijd een drukke periode. Soms lijkt het zelfs wel een beetje wildwest. De economie zit in de lift, supermarkten maken een speerpunt van hun AGF-afdeling en daar liften de AGF-bedrijven op mee. Er zijn meer mensen nodig binnen de handelsbedrijven, maar dat vereist ook in veel gevallen een ander type werknemer met bagage in het retailsegment. En die vacatures zijn niet zo makkelijk in te vullen", constateert Taco van der Louw van FreshRecruitment. Hij draagt in dit interview een oplossing aan voor dit tekort."Het zou goed zijn als bedrijven eens wat vaker zouden kijken naar kandidaten buiten de AGF-sector. De AGF-sector is erg hip en er zijn veel capabele kandidaten van buitenaf die het vak willen leren, alleen zien veel AGF-bedrijven dat vaak zelf nog niet. Zij zijn vaak erg gereserveerd ten opzichte van kandidaten van buitenaf, omdat ze de AGF-handel niet kennen. En natuurlijk heeft de AGF-sector zijn specifieke vereisten, maar die vallen ook te leren en zulke kandidaten nemen ook hun eigen knowhow mee. Mijns inziens zouden deze kandidaten voor veel bedrijven een oplossing zijn. Nu wordt als een vacature niet goed ingevuld wordt vaak intern iemand aangesteld, die niet altijd het benodigde niveau heeft voor de gevraagde functie."

Ook buitenlandse bedrijven trekken aan Nederlands personeel, merkt Taco. "De afgelopen maanden heb ik bijvoorbeeld van diverse Spaanse bedrijven de vraag gekregen of ik een Nederlander bij ze kon plaatsen. Men waardeert de handelsmentaliteit, werkhouding en talenkennis van de Nederlandse mensen. Niet voor iedereen is door zijn privé-situatie een baan in het buitenland weggelegd, maar voor anderen biedt het ook weer een mooie ervaring en het zijn vaak ook nog eens niet de meest vervelende plaatsen om te werken."

"Grote bedrijven hebben vaak wel een HRM-manager, maar als ze vacatures niet ingevuld krijgen, moeten ze toch extern hulp inschakelen. Wij garanderen 100% kwaliteitsgarantie", vertelt Taco, enthousiast. Hij startte vorig jaar na een carrière van ruim 20 jaar in de internationale AGF-sector als AGF-specialist binnen FreshRecruitment. "De mensen die bij FreshRecruitment werken hebben allemaal werkervaring binnen hun eigen vakgebied en dat wordt enorm gewaardeerd door bedrijven. We kennen de wereld van onze klanten en dan heb je toch sneller een klik met de kandidaten en opdrachtgevers. Ook moeten wij als zelfstandig ondernemer binnen FreshRecruitment onze eigen broek ophouden. Dat spreekt de ondernemers waarmee we werken ook vaak aan. We zijn flexibel in het zoeken naar oplossingen en kunnen daardoor snel schakelen. Daarbij werken we met een beperkte groep klanten waarvan we de cultuur van het bedrijf goed kennen."

De werkwijze van FreshRecruitment is dat eerst de vacature wordt doorgrond en daar een arbeidsmarktcommunicatieplan op wordt gemaakt. Vervolgens wordt gezocht binnen het eigen netwerk en social media om de juiste kandidaat te vinden. Met behulp van persoonlijke interviews en een assessment kan zo de selectie plaatsvinden. "Ik wil sowieso met de leidinggevenden en directe collega's praten om te kijken of de kandidaat wel bij het bedrijf past. Ook doe ik vaak nog een referentiecheck", vertelt Taco. "Want natuurlijk wil je mensen graag plaatsen, maar wel zodanig dat de kandidaat en de opdrachtgever er allebei gelukkig van worden."

Voor meer informatie:
Taco van der Louw
FreshRecruitment
Mob: 06-53526246
taco@freshrecruitment.com
www.freshrecruitment.com

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018