Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook in Noord-West Italië slecht weer verwacht

Slecht weer in Calabrië treft bergamot

Tussen 3 en 4 januari werd het Ionische gebied van de provincie Reggio Calabria getroffen door aanhoudende wind en stormen. Inspecteurs zijn reeds begonnen met het opnemen van de schade.

Veel bedrijven in dit gebied hebben structurele schade ondervonden onder andere aan gebouwen en voorzieningen, maar de grootste schade heeft betrekking op de bergamotplanten, waarbij veel hoofdtakken zijn gebroken en vruchten op de grond zijn gevallen.

Dit bevestigt een Calabrese landbouwer aan FreshPlaza. "Aan de Ionische kust heeft de wind veel schade veroorzaakt, waardoor de meeste vruchten gevallen zijn." Gezien het feit dat het seizoen al in volle gang is, was een groot deel van de bergamot al geoogst, bestemd voor de versmarkt en de verwerkingsindustrie. "De vruchten die van de boom zijn gevallen, zijn niet meer bruikbaar voor commercialisatie."



De plantages staan onder water (Foto: youreporter.it)

Ook andere gewassen zoals tomaten hebben schade opgelopen door de harde wind en in veel gevallen was het landbouwplastic zelfs gescheurd.



Boven het noordwesten van Italië is inmiddels ook een storing ontstaan die zorgt voor regen en sneeuw in de Alpen. Veel wegen tussen Italië en Frankrijk zijn afgesloten. De weerdiensten melden dat het lawinegevaar nog altijd hoog is als gevolg van de harde wind. De regen kan zorgen voor overstromingen.


Lawinegevaar: afgesloten wegen en 100 geëvacueerden (Foto: Twitter - Tgcom24)

Ook in de Veneto is lawinegevaar: rond 9 januari wordt daar 50 tot 70 centimeter sneeuw verwacht.
Publicatiedatum: