Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ook in Noord-West ItaliŽ slecht weer verwacht

Slecht weer in CalabriŽ treft bergamot

Tussen 3 en 4 januari werd het Ionische gebied van de provincie Reggio Calabria getroffen door aanhoudende wind en stormen. Inspecteurs zijn reeds begonnen met het opnemen van de schade.

Veel bedrijven in dit gebied hebben structurele schade ondervonden onder andere aan gebouwen en voorzieningen, maar de grootste schade heeft betrekking op de bergamotplanten, waarbij veel hoofdtakken zijn gebroken en vruchten op de grond zijn gevallen.

Dit bevestigt een Calabrese landbouwer aan FreshPlaza. "Aan de Ionische kust heeft de wind veel schade veroorzaakt, waardoor de meeste vruchten gevallen zijn." Gezien het feit dat het seizoen al in volle gang is, was een groot deel van de bergamot al geoogst, bestemd voor de versmarkt en de verwerkingsindustrie. "De vruchten die van de boom zijn gevallen, zijn niet meer bruikbaar voor commercialisatie."De plantages staan onder water (Foto: youreporter.it)

Ook andere gewassen zoals tomaten hebben schade opgelopen door de harde wind en in veel gevallen was het landbouwplastic zelfs gescheurd.Boven het noordwesten van ItaliŽ is inmiddels ook een storing ontstaan die zorgt voor regen en sneeuw in de Alpen. Veel wegen tussen ItaliŽ en Frankrijk zijn afgesloten. De weerdiensten melden dat het lawinegevaar nog altijd hoog is als gevolg van de harde wind. De regen kan zorgen voor overstromingen.


Lawinegevaar: afgesloten wegen en 100 geŽvacueerden (Foto: Twitter - Tgcom24)

Ook in de Veneto is lawinegevaar: rond 9 januari wordt daar 50 tot 70 centimeter sneeuw verwacht.

Publicatiedatum: 11-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: