Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Griekenland wil lokale teelt beschermen

Het Griekse ministerie van landbouw is onderhandelingen begonnen om lokale producten te beschermen. Hiertoe worden markten gecreŽerd voor de exclusieve verkoop van Griekse producten, die rechtstreeks door de telers zullen worden verkocht, zei minister Vangelis Apostolou, geciteerd door de Bulgaarse nationale radio.

Dit volgt op verklaringen van Griekse telers, die eind januari opnieuw willen protesteren. De overheid reageert hierop maatregelen aan te kondigen die de markt voor Griekse groenten en fruit zal stimuleren. Dit zal naar verwachting niet alleen gunstig zijn voor telers maar ook voor consumenten aangezien de telersprijzen ongetwijfeld lager zullen zijn dan de prijzen die momenteel door de groothandelaren worden vastgesteld.

Telers verwachten hogere winsten te behalen op deze markten, omdat zij zelf de consumentenprijzen zullen vaststellen voor hun eigen producten. De maatregel is ook ingevoerd ter bescherming van de Griekse telers, zoals benadrukt door het ministerie van Landbouw.

Bovendien zal er ook een beleggingsfonds zijn om telers bij natuurrampen te helpen. De Europese Unie neemt er ook aan deel met 10 miljoen euro, kondigde minister Apostolou aan.

Bron: fermer.bg

Publicatiedatum: 11-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: