Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michel Schrijnemaekers, Fruitveiling Zuid-Limburg:

"Appelvoorraden slinken snel"

Tholen - Het appelseizoen bij Fruitveiling Zuid-Limburg gaat hard. "We hebben dit jaar de beschikking over minder dan een halve oogst, dus de voorraden slinken snel. We hebben al geen Boskoop en Wellant meer beschikbaar en ook met de Elstar gaat het hard. Ik verwacht dat we met een week of zes ook uit de Elstar-appels zijn. We houden dan alleen nog wat Golden, Junami en Jonagold over, maar daarmee slaan we zeker geen brug naar het nieuwe seizoen. Er zal zeker een gat vallen", constateert directeur Michel Schrijnemaekers.



"De afzet van de appelen verloopt redelijk goed. Wel zie je bij veel partijen dat in met name de grove appelen het uitstalleven beperkt is, maar die zullen met deze prijzen ook snel geruimd worden", verwacht Michel. "De prijzen van de goede Elstar liggen tussen de 1 en 1,30 euro, goede Jonagold-appelen worden voor 1 euro verkocht en de Golden gaan voor 80 cent weg."

"Ook de afzet van de peren loopt niet eens zo verkeerd, al blijft de verkoop van de kleine maten naar verwachting wat achter. Peren hebben we voldoende, zelfs meer dan vorig jaar toen veel telers gedupeerd waren door de hagelschade. De kwaliteit van de peren is top en de Conference wordt verkocht voor een prijs tussen de zeven en acht dubbeltjes."

Voor meer informatie
Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg
Aan de Fremme 33
6269 BK Margraten
Tel: 043-458588
Fax: 043-4588599
info@veilingzl.nl
www.veilingzl.nl