Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Eerste ladingen arriveren half januari

AndalusiŽ: ''Steeds betere markt voor Sanguinelli-bloedsinaasappel''

Volgens ramingen zullen de eerste Sanguinelli-bloedsinaasappels uit AndalusiŽ halverwege januari arriveren. Dit is iets later dan gewoonlijk, vertelt Daniel Blanco, commercieel directeur van Mogalla. 

''Dit jaar is er sprake van enige vertraging. Door het gebrek aan temperatuurverschillen tussen nacht en dag kost het de sinaasappel meer tijd om kleur aan de buitenkant te krijgen. We ramen dat de eerste ladingen bloedsinaasappelen met een mooie kleur en een goede brixwaarde halverwege januari worden verzonden.''''We verwachten grotere maten dit jaar, die daarnaast ook van een redelijk goede kwaliteit zijn. De bloedsinaasappel wordt algemeen gewaardeerd om de karakteristieke kleur. Deze rode kleur is ideaal voor de decoratie van gerechten en drankjes. Om deze reden gaat een groot deel van onze oogst naar de horeca'', merkt Daniel Blanco op.Mogalla beschikt dit jaar over ongeveer 700.000 kilo bloedsinaasappelen, een hoeveelheid die ze in de komende jaren willen verhogen. ''In Sevilla en Huelva hebben we nieuwe boomgaarden waar dit ras geteeld wordt. Daarmee hopen we in de komende jaren een teeltopbrengst te bereiken van ongeveer 2,2 miljoen kilo per jaar. Met dit ras hebben we al eerder goede resultaten bereikt en ieder jaar wordt onze markt groter'', verzekert de exporteur.


De grootste markten voor de Sanguinelli van dit Andalusische bedrijf zijn Frankrijk, ItaliŽ, Nederland, Engeland en BelgiŽ. Op deze markten concurreren ze ieder jaar met de Italiaanse rassen Mori en Tarocco, het ras Cara Cara uit Turkije en de Maltesa uit TunesiŽ. Deze worden altijd voor zeer lage prijzen op de markt gebracht.

''De markt voor onze Sanguinelli is redelijk geconsolideerd. Toch vinden we altijd weer nieuwe markten waar we onze bloedsinaasappel kunnen afzetten, zoals de Baltische staten, TsjechiŽ, Polen, de VS of Canada'', aldus Daniel Blanco.Volgens Daniel Blanco wordt AndalusiŽ steeds belangrijker voor de sinaasappel in het algemeen. ''Hier, tussen Sevilla, Huelva en Cůrdoba vind je de boomgaarden met de beste afmetingen en een hoge efficiŽntie. Telers beschikken dankzij hun harde werk en de goede eigenschappen van de Andalusische grond over een sinaasappel van goede kwaliteit. De sinaasappelen die in de tweede helft van de oogst in de supermarkten liggen, komen voor een groot deel uit AndalusiŽ.


Voor meer informatie:
Daniel Blanco
Mogalla S.A.T.
Carretera Sevilla Ė Ayamonte, km 104.
Huelva, AndalucŪa. EspaŮa.
T: +34 954 934 272
M: +34 600 422 318
danielblanco@mogalla.com
www.mogalla.comPublicatiedatum: 10-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: