Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De voordelen van veredelen voor biologische productie

Groentenzadenveredelaar Bejo neemt wederom deel aan de Biofach. Deze is van 14 februari tot en met 17 februari 2018 in Neurenberg, Duitsland. Hiermee onderstreept Bejo haar toewijding aan de biologische sector. De stand van Bejo, nummer 358, is te vinden in hal 7. Donderdag 15 februari geeft Bejo uitleg over de voordelen van veredelen voor biologische productie tijdens een symposium. Ook Jan Groen van Green Organics en Martin Koller van FIBL (Zwitserland) geven hun mening over dit onderwerp. "We nodigen bezoekers uit om hierbij aanwezig te zijn en na afloop verder te discussiëren in onze stand."



Bejo symposium: veredelen voor biologische productie
Bejo is van mening dat moderne hybride rassen met een hoog percentage aan uniformiteit beter passen in moderne biologische teeltsystemen dan zaadvaste rassen. "Bij veredelen voor biologische productie worden geschikte rassen, selecties of bestaande rassen zo vroeg mogelijk geselecteerd om in het biologisch programma opgenomen te worden. Hybride rassen worden rechtstreeks geselecteerd vanaf onze conventionele veredelingsproefvelden en vervolgens onder biologische omstandigheden getest in het beoogde verkoopgebied." Op deze manier heeft Bejo een maximale keuze van genetisch materiaal dat kan voldoen aan de gewenste eigenschappen. Bejo werkt constant aan de ontwikkeling van een compleet biologisch assortiment en biedt meer dan 150 rassen in 40 gewassen uit biologische zaadproductie aan. Met dit brede assortiment biologische zaden legt Bejo de basis om de biologische keten te sluiten.

Bejo symposium: breeding for organic
• Plaats: Biofach 2018, Neurenberg, Duitsland
• Locatie: Ruimte München 2
• Datum: Donderdag 15 februari 14.00-15.30 uur


Bejo staat ook op de Fruit Logistica. Bezoek het bedrijf in hall 1.2 op stand B-15
Publicatiedatum: